starshiners.ro
Health

Vrei să te lași de fumat? S-a demonstrat științific că cea mai bună metodă este s-o faci brusc!

martie 18, 2016
bottegaverde.ro

 Legea antifumat proaspăt intrată în vigoare i-a convins pe mulți dintre fumătorii înrăiți să renunțe la acest obicei nociv. Dacă te numeri și tu printre ei, trebuie să știi care este cea mai bună metodă să te lași de fumat. 

Un studiu recent a urmărit 700 de fumători înrăiți din Anglia care își doreau să renunțe la acest obicei, iar rezultatele arată că cea mai bună metodă este să renunți brusc, nu treptat sau prin reducerea numărului de țigări. O jumătate dintre subiecți au încercat prima variantă, pe când cealaltă jumătate au optat pentru renunțarea graduală; tuturor le-a fost administrată nicotină sub formă de plasturi sau gumă de mestecat.

După o lună de la acest experiment, 49% dintre cei care au renunțat brusc la țigări deveniseră deja nefumători, pe când în rândul celor care au încercat să reducă numărul țigărilor și să se lase treptat de fumat rata de reușită a fost de doar 39.2%. După a doua lună, doar 22% dintre cei din primul grup au rămas fideli statutului de nefumători; din cel de-al doilea grup, 15,5% au renunțat definitiv la fumat.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline