starshiners.ro
Health

Uleiuri esențiale care te scapă de indigestie

iunie 3, 2016
bottegaverde.ro

Atunci când lovește indigestia, nu este un moment prea plăcut. Durerile de burtă, stările de vomă și celelalte simptome asociatei indigestiei îți pot strica buna dispoziție și te pot aduce în pragul disperării. Pentru a combate efectele indigestiei, câteva uleiuri esențiale îți vin în ajutor. Ai grijă să le ai pe aproape, pentru a le putea folosi ori de câte ori ai nevoie!

Busuioc

Busuiocul este un analgezic natural, la care poți apela cu încredere ori de câte ori simți că lovește indigestia. Mai mult decât atât, uleiul esențial de busuioc rezolvă și simptomele unui abdomen umflat. Ține-l aproape și folosește-l ori de câte ori este nevoie!

Lămâie/Citrice

Uleiul esential de lămâie este un tonic al sistemului circulator, menține vitalitatea celulelor roșii și are efecte în caz de anemie. Pe lângă acestea, este un bun digestiv și scade pofta de mâncare.

Oregano

Este foarte bogat în antioxidanți, datorită nutrienților pe care îi conține. Capacitatea de antioxidare este de 42 de ori mai mare decât merele, de 30 de ori mai mare decât cartofii, de 12 ori mai mare decât portocalele și de 4 ori mai mare decât zmeura. Uleiul de oregano este analgezic și calmant, perfect pentru indigestie.

Mentă 

Previne răcelile și gripa, ajută la reducerea febrei, este folosit cu succes în inhalații și băi cu abur faciale pentru a curăța tenul afectat de acnee. Este un bun analgezic, antiseptic,antispasmodic, digestiv și expectorant.  Ajută la combaterea stprii de greață și de vomă cauzate de indigestie.

Rozmarin

Uleiul de rozmarin este indicat în tratarea indigestiei, fiind un analgezic excelent. Are proprietăți excelente de stimulare a creierului și a sistemului nervos central, fiind indicat pentru îmbunătățirea memoriei.  Uleiul ajută și la tratarea durerilor de cap, nevralgii, migrene, diaree, colită, tulburări hepatice, dureri musculare și gută.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline