starshiners.ro
Health

Trei remedii pentru eliminarea mirosurilor neplăcute ale vaginului! Iată ce trebuie să încerci!

august 8, 2016
bottegaverde.ro

Fiecare femeie are un miros vaginal caracteristic, ceea ce este normal. Fiecare vagin miroase diferit, iar mirosul depinde de diverși factori, inclusiv de igienă personală, dietă, hainele pe care le porți. Cu toate acestea, în cazul unei infecții bacteriene sau fungice, mirosul devine mai puternic. Acest lucru apare, de obicei, din cauza igienei deficitare sau a bolilor cu transmitere sexuală. Mirosul este frecvent însoțit de alte simptome, inclusiv roșeață, iritație și mâncărime. Iată 3 moduri naturale de a scăpa ușor de mirosurile vaginale.

Un vagin sănătos este în mod normal acid datorită bacteriilor care trăiesc în acea zonă. Aceste bacterii mențin nivelurile normale ale pH-ului și protejează vaginul de infecții. Este recomandat să evitați folosirea de săpunuri dure atunci când spălați vulva sau partea interioară a vaginului. Acești agenți de curățare pot afecta în mod negativ echilibrul normal pH-ului și determină bacteriile să se răspândească.

De asemenea, ar trebui să încercați să aveți o dietă sănătoasă și echilibrată și să consumați multe lichide dacă doriți să aveți sistem reproductiv sănătos. Corpul are nevoie să fie hidratat în mod corespunzător, în caz contrar nu va fi în măsură să elimine toxinele și bacteriile care pot provoca o serie de probleme de sănătate, inclusiv miros vaginal neplăcut.

Alegeți hainele cu atenție, deoarece anumite tipuri de țesături pot crește căldura și umiditatea, creând mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. În plus, ar trebui să schimbați în mod regulat tampoanele în timpul menstruației. Daca nu sunteti în acea perioadă, evitați să folosiți absorbante zilnice deoarece acestea păstrează căldura și umezeala în apropierea vaginului, ceea ce poate duce, de asemenea, la infecții.

Cum să scăpați ușor de mirosurile vaginale neplăcute

Spălături cu frunze de lămâie

Frunzele de lămâie sunt foarte bune pentru spălarea vaginală. Ele conțin limonen, care are proprietăți antibiotice și antimicrobiene puternice și previne alergiile. De asemenea, este foarte eficient impotriva candidozei, vaginitei și leucoreei. Prin urmare, este cu siguranță o alegere bună dacă vreți să scăpați de mirosul neplăcut și mâncărime. În cele din urmă, acestea reglează nivelul pH-ului.

Luați 10 frunze de lămâi și spălați-le bine. Zdrobiți frunze și puneți-le într-un pahar cu apă. Se amestecă-le și apoi se fierbe amestecul. De îndată ce apa devine verzuie, se scoate de pe foc. Se lasă să se răcească și se strecoară lichidul. Se folosește apa pentru a spăla vaginul. În cazul în care vă simțiți inconfortabil după spălare cu această apă, se clătește cu apă de la robinet. Nu folosiți săpun.
Asigurați-vă că apa nu este prea fierbinte înainte de a o utiliza. Se repetă procedura de mai multe ori pe săptămână, iar în curând mirosul neplăcut și mâncărime vor dispărea.

Spălături cu oțet de mere

Oțetul de mere este foarte eficient în tratarea infecțiilor vaginale. El are proprietăți naturale antifungice și antimicrobiene și are un efect terapeutic. Are capacitatea de a elimina mirosul vaginal și echilibrează nivelul pH-ului. Veți avea nevoie de 3 cești de oțet de mere și de apă caldă. Umple cada cu apă caldă și se adaugă oțet de mere. Stai în cadă timp de 20 până la 30 de minute. Se repetă procedura de 3-5 ori în cazul în care mirosul este prea puternic. Există și alte modalități de a utiliza oțet de mere pentru a spăla vaginul. Se prepară o soluție de oțet de mere și apă. Se introduce un tampon îmbibat în soluție în vagin și se păstrează timp de 30-60 minute.

Iaurt

Iaurtul este, de asemenea, foarte eficient agent de curățare natural pentru vagin. Pune iaurt într-un vas. Înmoaie un tampon de bumbac în iaurt, până când acesta se absoarbe bine. Aplicați iaurtul în vagin prin frecarea ușor cu tamponul de bumbac. Permiteți-i să acționeze pentru cateva minute si apoi clateste-l cu apa. Se usucă zona cu un prosop. Se repetă procedura de 3-4 ori pe zi.

Dacă nici unul dintre aceste remedii nu ajută la eliminarea mirosului neplăcut sau a iritației, ar trebui să consultați medicul ginecolog.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline