starshiners.ro
Health

Tratează sinuzita la tine acasă! Uite ce remedii naturiste poți încerca și scapi imediat de ea!

aprilie 27, 2016
bottegaverde.ro

Sinuzita este o inflamație a țesuturilor, care blochează sinusurile și se împiedică să mai funcționeze normal. Respirația devine greoaie, iar mucusul produs în mod normal de sinusuri este blocat înăuntru și nu mai poate să iasă, producând disconfort la nivelul nasului. Sinuzita vine de obicei cu dureri și cu presiune asupra zonei nazale, ceea ce poate duce la infecții. Dincolo  de tratamentul recomandat de medic, poți suplimenta și cu o serie de remedii la tine acasă, care te pot ajuta să scapi de ea mai repede și să respiri normal. 
Sunt mai multe tipuri de sinuzita, este sinuzita cronică și cea acută. Cea acută poate să dureze până la câteva săptămâni, iar cea cronică se prelungește până la câțiva ani, dacă nu este tratată la timp. Cauzele sinuzitei cronice nu pot fi identificate,iar tratarea ei devine și mai dificilă. Inflamarea inițială a sinusurilor poate fi declanșată de o răceală sau de o alergie. Dacă persoana în cauză  are o deficiență imunitară, sinuzita poate fi declanșată de o ciupercă sau o bacterie. Uneori, sinuzita apare ca urmare a vreunui defect din structura pasajului nazal sau un polip, care poate bloca sinusurile să funcționeze normal.

Simptome sinuzită

  • presiune facială și durere
  • mucus gros, fără culoare
  • congestie nazală
Ca și tratament acasă, puteți încerca următoarele soluții:

Umidificator

Umiditatea este o problemă în majoritatea caselor. Începeți să folosiți un umidificator în camerele unde vă petreceți cel mai mult timp. Aveți grijă  să respectați întocmai instrucțiunile, pentru a curăța aparatul. Dacă filtrul este murdar, atunci ceea ce se răspândește în cameră poate fi mucegai sau tot felul de bacterii, lucru care nu vă ajută absolut deloc, ba mai mult, vă înrăutățește situația.

Faceți băi de aburi

Puneți apă la încălzit, în care puneți fie sare neiodată, fie diferite plante medicinale. Lăsați amestecul în vas, puneți vasul pe masă și puneți fața deasupra lui. Acoperiți cu un propop și inspirați vaporii pentru 15-20 de minute, până când se răcește apa. Vaporii pot reduce congestionarea și nasul înfundat. Puteți chiar să dați drumul la duș pe apă fierbinte și să inspirați adânc acei vapori.

Apă caldă

Funcționează și dacă îmbinbați un propop în apă fierbinte și aplicați prosopul pe față. Vă poate alina puțin durerea.

Soluție salină

Soluțiiile saline pentru nas sunt foarte eficiente, pentru că nu conțin pic de elemente toxice, decât elemente naturale. Folosindu-le, pot desfunda nasul și pot ajuta la ameliorarea sinuzitei.

Beți lichide

Beți lichide, foarte multe lichide. ele vor ajuta la subțierea mucusului, reducând blocajele din nări. Cu toate acestea, a bea lichide nu înseamnă a introduce și alcool printre acestea. Alcoolul poate agrava înghițitul și durerea pe care o resimțiți în gât.

Odihnă

Atunci când aveți probleme cu sinusurile, încercață să nu exagerați cu munca sau activitățile. Corpul are nevoie de refacere, așa că luați-vă un concediu medical, pentru a vă reface mai repede.

Nu exagerați cu medicamentele

Exagerarea nu este bună nici în acest caz. Nu folosiți decongestionante în exces sau calmante, ele pot funcționa până la un punct. Folosindu-le exagerat, starea voastră chiar se poate înrăutăți. Tratamentele acasă funcționează în unele cazuri, în altele nu. Dacă vedeți că starea nu se îmbunătățește, atunci este cazul să mergeți la un doctor specialist, pentru a vă administra un tratament. Cu cât mergeți mai repede, cu atît mai bine.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline