starshiners.ro
Health

Modul în care ultravioletele îți afectează pielea! Uite ce spun dermatologii!

iulie 29, 2016
bottegaverde.ro

Un subiect de care se vorbește destul de des în ultima perioadă este cel al expunerii la soare și al măsurilor de prevenire privind acest aspect. Pielea este considerată al treilea rinichi, substanțele eliminate de aceasta fiind asemănătoare celor eliminate renal. În plus, pielea mai are și funcția de sinteza a vitaminei D, de aceea influența ultravioletelor este benefică din acest punct de vedere. În general însă, ultravioletele sunt un factor fizic blamat. Uite cum îți pot afecta pielea!

Este foarte periculos să te expui pe timp de vară, mai ales în intervalul orar 11.00-16.00. Acela este momentul în care ultravioletele și lumina devin agresive pentru piele. Ca și mecanism, în momentul în care pielea este expusă la soare, celulele cresc secreția de melanină care formează o umbrelă protectoare. Acesta este, de fapt, un mecanism de apărare.

Te vei îndrăgosti instant de aceste remedii pentru corp și față! Pielea ta va străluci

Cât despre arsurile solare, specialiștii spun: ”Arsurile solare nu rămân necontabilizate de organism, ele se cumulează în timp, celulele tegumentului având o memorie. Acest cumul în timp al expunerii și mai ales al arsurilor solare este foarte strâns legat de termenul de capital solar. Expunerea la ultraviolete induce în ADN-ul celular o modificare ireversibilă, în sensul transformării către cancer cutanat. Întrebarea este după cât timp se întâmplă acest lucru”, a menționat conf.univ.dr. Emma Gheorghe, specialist în Dermatologie.

În afară de arsurile solare, ultravioletele pot induce și foto-îmbătrânirea, care afectează structura de colagen și elastină. Acest lucru se întâmplă chiar și când te expui la ultravioletele artificiale, cum ar fi cele de salon.

Cum să-ți protejezi părul și scalpul de soare și radiații?

Ca și prevenire, specialiștii recomandă: ”Nu uitați de produsele de protecție solară, pe care să le folosiți nu numai atunci când mergeți la plajă, ci chiar când aveți drumuri mai lungi de făcut, în zone care nu sunt ferite de soare. Produsele trebuie să aibă un factor de protecție ridicat. Chiar și așa însă, nu există garanția că ADN-ul nostru rămâne intact. Mare precauție la timpul de expunere

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline