starshiners.ro
Health

Te dor picioarele? Află motivele pentru care se întâmplă acest lucru și cum poți să remediezi situația!

mai 4, 2016
bottegaverde.ro

Durerea de picioare este una dintre cele mai comune probleme. Unul din 5 adulți suferă de această afecțiune, care este mult mai des întâlnită la femei, decât la bărbați. Odată cu înaintarea în vârstă, aceste simptome se pot acutiza, așa că dacă problemele sau durerile persistă, este indicat să faceți un consult la un specialist pentru a vedea care sunt motivele. Ce puteți face pentru a remedia această problemă? Iată câteva sfaturi simple!

 

Durerea de picioare poate avea multiple cauze. Cert este că poate avea un impact cât se poate de negativ asupra întregului organism. Cei mai mulțidintre noi nu realizăm aceste probleme decât în momentul în care durerea lovește. Abia atunci încercâm să găsim cauze și soluții. Iată câteva dintre motivele pentru care picioarele te dor și câteva sfaturi pentru a remedia această problemă.

Pantofii cu toc

Pantofii cu toc, chiar dacă te pot transforma într-o adevărată prințesă sau regină a balului, sunt cei care fac probleme picioarelor tale. Asta pentru că ei pun o presiune foarte mare pe degete, în primul rând. Orice toc care este mai înalt de 4-5 cm poate pune o mare presiune pe piciorul tău și pe laba piciorului,ceea ce duce la durere. Dincolo de durere, tocurile foarte înalte pot duce la fracturi, glezne sucite și alte afecțiuni mult mai grave.

Pentru a rezolva această problemă, poți face următoarele lucruri:

  • Alege pantofi  cu tocuri mai groase, pentru a avea echilibru în mers și pentru a reduce presiunea pusă pe picioare
  • Alternează tocuri joasă cu tocuri înalte, pentru a mai elibera piciorul de stres
  • Dacă alegi tocuri înalte, cel mai bine ar fi să alegi o pereche de încălțăminte cu bot deschis, pentru a lăsa degetele libere.
  • Înmoaie picioarele în apă călduță cu sare și lasă-le pentru 15 minute acolo

Pantofi nepotriviți

Știm, ni se întâmplă tuturor să ne luăm o pereche de pantofi care sunt cu adevărat spectaculoși, dar care nu ne vin bine. Îi luăm pentru a impresiona la o ieșire în oraș sau la o sedință de birou, fără a ne gândi cât rău face acest lucru picioarelor. Când pantofii sunt prea strânși sau prea înguști, picioarele încep să doară, apar bășicile, iritațiile șamd.

Pentru a rezolva această problemă:

  • Investește într-o pereche de pantofi buni, cu talpă care să protejeze piciorul
  • Cumpără pantofi la fiecare 6-8 luni, piciorul tău se mai poate schimba din când în când, ca dimensiune și ca lățime
  • Cumpără pantofi după amiaza târziu. Asta pentru că piciorul tinde să devină mai umflat după atâta mers, iar tu ai nevoie de pantofi în care să te simți confortabil și dimineața, și seara.
  • Încearcă ambii pantofi înainte de a-i cumpăra

Unghii crescute în carne 

Unghiile crescute în carne pot produce și ele dureri. Iar când porți pantofi prea strâmți, atunci durerea devine de 100 de ori mai puternică și pregnantă. Pentru a evita acest tip acut de durere, înmoaie picioarele în apă timp de câteva minute, pentru a reduce umflaturile și durerea. Adaugă sare sau oțet în apă.

Stai în picioare prea mult timp

Statul în picioare dăunează picioarelor, prin presiunea prelungită și constantă pusă asupra labei piciorului și a degetelor. Este normal să apară dureri de picioare, dacă vă aflați în această situație. Sfaturile ar fi să purtați pantofi comozi și să schimbați greutatea de pe un picior pe altul, câdn stați în picioare. Faceți pauze de 10 minute, în care să stați jos și întindeți-vă picioarele, ori de câte ori puteți.

 

 

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline