starshiners.ro
Health

Te-ai despărțit de el? Uite cum poți trece mai repede peste starea de depresie!

aprilie 18, 2016
bottegaverde.ro

Te-a anunțat că nu mai vrea să fiți împreună și că nu există vreo cale de întoarcere. Ți s-a pus un nod în gât, ai încercat să îi spui că puteți să rezolvați asta și că ți-ai dori să rămâneți un cuplu. A fost în zadar. Acum, simți că tot universul tău s-a prăbușit, fără el în peisaj. Revino-ți, prietenele de la Elli.ro sunt alături de tine și îți dau câteva sfaturi despre cum poți trece peste o despărțire urâtă. În câteva zile, nici nu îți vei mai aduce aminte cum îl cheamă. 

Am trecut cu toate prin cel puțin o despărțire și este adevărat, despărțirile nu sunt niciodată frumoase. Dar poți trece peste ele mai ușor atunci când ai așa sfaturi bune. Serios!

Acceptă

Este cel mai important pas atunci când se termină o relație, acceptă că s-a încheiat. Nu este vina nimănui, nici a lui, nici a ta. așa a fost să fie, cât a fost. Nici nu mai contează. Păstrează amintirile frumoase, învață din cele urâte și mergi mai departe. Viața este frumoasă și merită trăită, dar nu trăită în trecut, ci în prezent. Este foarte important să accepți asta și să nu recurgi la tot felul de tertipuri de intimidare emoțională sau șantaj, cum ar fi să trimiți mesaje în exces sau să îi dai block de pe lista de facebook…sau să îl urmărești prin oraș, să vezi cu cine iese. Îmbrățișează acceptarea și o să fie bine!

Fă ce îți place

Poate traiul în doi nu te-a lăsat să mai faci ceea ce îți place, fie din lipsă de timp, fie pentru că programul comun nu includea aceste lucruri. Sau poate că ai lăsat tu prea mult de la tine. Adu-ți aminte de ceea ce îți place să faci și… fă! Este un moment potrivit pentru a-ți lua mintea de la ceea ce s-a întâmplat și pentru a te implica în ceva constructiv și benefic ție.  Gândește-te numai cât de fericită o să fii că ajungi să faci lucruri demult uitate. Este cel mai bun sfat pentru a trece repede peste despărțire. Chiar dacă îți place doar să citești, du-te în parc, așează-te pe iarbă și scufundă-te în carte. Te vei simți mult mai bine după.

Ieși mai des cu prietenii

Când erai într-o relație, prietenii au fost mereu pe locul doi. Nici nu îți mai aduci aminte de când nu i-ai mai văzut. Este momentul să te întâlnești din nou cu iei și să legi relațiile de prietenie. Povestește-le despre ce s-a întâmplat, spune-le noutăți despre viața ta sau povestiți pur și simplu banalitățile de care vorbeați înainte. Orice ieșire te ajută să te focusezi pe lucruri utile, care îți fac bine, nu rău.

Fie, ia o pereche de pantofi!

Nu încurajăm neapărat terapia prin shopping, pentru că nu este neapărat benefică. Dar o dată pe an, putem apela cu încredere la ea. Așa că poți să te duci să iei pereche aceea de pantofi magnifici pe care ai văzut-o în vitrina magazinului, te va face cu siguranță regina balului.

Filme și muzică bună

Fă-ți timp pentru filme și muzică bună, este cel mai inspirat sfat de revenire din despărțire pe care îl putem da. Îți vor da o senzație de bine și te vor liniști. Alege comedii romantice sau filme pozitive, motivaționale, din care poți învăța ceva. Și până găsești filmul, poți încerca o sesiune de muzică bună, care să te inducă în acea stare.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline