starshiners.ro
Health

Suplimentul alimentar minune care îți face oasele ca noi! Iată ce trebuie să iei

iunie 17, 2016
bottegaverde.ro

Calciul de stridii nu este un supliment alimentar foarte cunoscut. Însă efectele lui sunt cu adevărat miraculoase atunci când vine vorba de sistemul osos. Este recomandat atât copiilor, cât și persoanelor care au probleme cu oasele și încep să resimtă diferite simptome la nivelul acestora. Uite cel alte beneficii mai are!

Citește și: Semințele care îți salvează inima! Cel mai bun tratament și împotriva prostatei, dar și a insomniei

Calciu de stridii este un remediu excelent pentru tratarea afecțiunilor sistemului osos, potrivit unor studii recente. O capsulă din acest remediu minune conține 38% calciu și vitamina D3. Pulberea din cochilii de stridii este o sursă naturală de calciu, care poate fi asimilată foarte ușor de organism, reglând nivelul de calciu pe care acesta îl are sau de care are nevoie. Dar atenție, luată rațional și la recomandarea unui specialist!

Beneficiile pe care le are calciul de stridii asupra organismului:

  • menține sănătatea oaselor și a dinților
  • reglează activitatea inimii și a vaselor de sânge
  • îmbunătățește funcționarea sistemului nervos central și periferic
  • reduce apariția osteoporozei
  • restabilește echilibrul mineral al organismului și remineralizează oasele

Efecte adverse ale suplimentării iraționale cu calciu

Mare atenție, însă! Nu exagerați cu suplimentele de calciu, iar la această categorie intră și calciul din cochilii de stridii! Luat irațional și în exces, acesta poate fi toxic pentru sănătatea cardiovasculară. Specialiștii avertizează asupra efectelor consumului de calciu, mai ales al celui extras din calcar, cochilii de scoici, coji de ouă și făină de oase. Ele forțează mărirea densității minerale osoase, ceea ce are numai efecte negative.

Calciul este cel care micșorează și amploarea proceselor alergice, de aceea este recomandat în tratarea acestora. Cât despre deficitul de calciu, acesta apare ca urmare a hipoparatiroidismului, adica a unei insuficiență a glandelor paratiroide cu rol în menținerea nivelului de calciu în organism. Predispuse la deficiența de calciu sunt copiii aflați în creștere și femeile însărcinate.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline