astratex.ro
Lifestyle

Sună de urgență la poliție dacă vezi oameni cu acest semn în palmă. Iată de ce

septembrie 1, 2016
bestkids.ro%20

De îndată ce vezi femei sau copii, chiar și bătrâni sau bărbați, cu acest semn în palmă trebuie să știi că este necesar să alarmezi poliția. Punctul negru din palmă este un semnal de alarmă și nu trebuie să stai prea mult pe gânduri pentru a suna autoritățile. Pe rețeaua de socializare Facebook s-a lansat o campanie pe această temă, iar tot mai multe țări sunt implicate.

Call-the-Police-Immediately-if-You-Notice-Someone-With-a-Black-Dot-on-the-Palm

Brazilia sau Pennsylvania sunt doar două dintre țările care au lansat această metodă de a afla cine sunt persoanele agresate. Semnul din palmă înseamnă ajutor. Iar persoanele care au un punct negru în palmă și îți arată acest lucru înseamnă că este în pericol și că are nevoie de apelul tău. În momentul în care vezi o femeie sau un bărbat cu un punct negru în palmă trebuie să suni la poliție. Victima nu se poate apăra singură și nici nu poate pleca de lângă agresor de frică. Foarte multe femei s-au alăturat cauzei, iar pe Facebook deja se discută intens despre această problemă.

În România nu s-a dezvoltat încă acest tip de ajutor, însă poate fi un început și la noi. Până acum, șase femei au fost salvate de la violenț domestică. Erau bătute și tratate ca niște sclave. Această campanie le-a dat femeilor curaj să vorbească. Pe internet o recunoașteți ca și The Black Dot Campaign.

Citește și: Cel mai bun exercițiu pentru femei în perioada sarcinii / FOTO

”Soțul meu era violent, mă bătea, mă agresa zilnic, atât verbal, cât și fizic. Acum sunt însărcinată și mă tem și mai mult pentru sănătatea mea, dar, mai ales, pentru sănătatea copilului meu. Vine peste tot cu mine și nu mă lasă singură niciodată. Ieri, am fost la spital pentru anumite analize și am profitat de puținele momente în care eram singură, am luat un pix și am scris pe brațul medicului ”ajutor”. Campania cu punctul negru din palmă mi-a dat curaj. Mulțumesc medicului și campaiei că m-au salvat și pot să stau departe de soțul meu violent.”, a declarat o victmă a violenței.

De asemenea, pentru că nu oricine recunoaște ce semnifică punctul negru din palmă, puteți scrie pe brațul vostru, î  palmă sau pe mână acuiva ”ajutor”, așa cum a făcut și femeia agresată de soț.

violenta

Dacă informațiile oferite de elli.ro vă sunt folositoare, dați share articolului să-l citească și prietenii voștri de pe Facebook. Pe noi ne găseți pe rețeaua de socializare cu numele de elli.ro.

elefant.ro%20

Alte articole interesante

Inline
Inline