orange.ro
Health

Spanacul este vedeta sezonului. Prepară cea mai delicioasă supă cu acest ingredient sănătos!

martie 17, 2016
zenda.ro

Bogat în fier, spanacul este unul dintre alimentele preferate ale tuturor la începutul primăverii. Rețetele clasice sunt minunate, însă asta nu înseamnă că nu poți încerca și ceva nou și aromat, precum este această supă delicioasă cu spanac și năut.

Ce ingrediente îți trebuie?

Pentru a prepara această supă, ai nevoie de două linguri de ulei de măsline, 4 căței de usturoi, o ceapă de mărime medie, două lingurițe de chimen măcinat și două de coriandru măcinat, 350 ml de supă de legume, 3 cartofi de mărime medie, o conservă mică de năut, o ceașcă de smântână pentru gătit, două linguri de pastă tahini, două linguri de mălai, 250 g de spanac proaspăt, sare și piper.

Cum prepari supa de spanac cu năut?

Călește usturoiul și ceapa într-o tigaie de mărime medie, după ce le-ai mărunțit, alături de uleiul de măsline. Adaugă coriandrul și chimenul măcinat și toarnă supa de legume deasupra, alături de cubulețele de cartofi. Fierbe la foc mare până la primul clocot, apoi redu căldura și adaugă năutul; lasă ingredientele să fiarbă în continuare, până când se înmoaie cartofii. Amestecă într-un bol smântâna cu pasta tahini și cu mălaiul și adaugă treptat mixul în supă. Spre final, adaugă spanacul proaspăt și mai lasă supa să fiarbă câteva minute, până când frunzele devin moi. Presară sare și piper după gust.

starshiners.ro%20

Alte articole interesante

Inline
Inline