starshiners.ro
Health

Ce se întâmplă cu organismul tău dacă stai zilnic câteva minute la soare. E o minune!

mai 11, 2016
bottegaverde.ro

Este adevărat că expunerea excesivă la soare nu este benefică pentru organismul tău, dar a te bucura de el în anumite limite îți poate aduce multe beneficii. Soarele tratează multiple afecțiuni și simptome, ajutând la buna dezvoltare a oaselor, totodată. Ce alte beneficii mai are soarele și de ce ar trebui să te bucuri de el în fiecare zi, afli în materialul de mai jos!

Pe lângă creșterea rezervei de Vitamina D, expunerea la soareare un efect asemănător insulinei, benefic pentru diabetici. Exercițiile fizice făcute afară, sub lumina soarelui, scade cantitatea de acid lactic, care duce la instalarea febrei. Mai scade și colesterolul și crește toleranța la stres. În plus, lumina soarelui poate vindeca, în cazul copiilor, hepatita neonatală și crește masa osoasă la copii înainte de pubertate.

Expunerea scăzută la soare are legătură cu cancerul

Sunt studii care dmonstrează cu femeile din zonele nordice sunt cu 15% mai predispuse să facă cancer ovarian și cancer la sân decât femeile din zonele sudice, mai însorite. Unul dintre studii a demonstrat că femeile care lucrează în aer liber sunt mai puțin predispuse să dezvolte acelați tip de boală decât cele care stau într-un birou. Vitamina D este cea care protejează împotriva acestor tipuri de cancer.

Citește și: Acest ingredient îți distruge creierul și memoria! Vezi să îl eviți de acum înainte!

Lipsa vitaminei D duce la boli

Oamenii care duc lipsă de vitamina D în organism sunt mai predispuși să dezvolte cancer la sân și la colon. De asemenea, lipsa vitaminei D este asociată cu o serie de boli de inimă, cu hipertensiunea, hepatita și osteoporoza. Multe studii au arătat că scăderea vitaminei D se înregistrează în cazul celor spitalizați, ai celor care stau în zone nu prea însorite, la oamenii mai închiși la culoare și chiar la femeile care se îmbracă cu rochii și văluri care împiedică expunerea la soare. Asta pentru că vitamina D este asociată cu soarele, o bună sursă pentru redresarea acestui tip de deficiență în organism. Așa că alegeți să vă bucurați de soare, pentru a minimaliza riscul apariției acestor afecțiuni.

Lumina soarelui crește performanțete fizice și psihice

Un studiu efectuat pe 22.000 de studenți a arătat că atunci când se aflau în săli de clasă luminate natural, rezultatele testelor lor creșteau cu 26%. Lumina soarelui scade tensiunea, crește alimentarea cu sânge a organelor din corp și amplifică alimentarea cu oxigen a țesuturilor.

 

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline