starshiners.ro
Health

Simptomele care îți pot arăta că ai probleme cu glanda tiroidă!

aprilie 18, 2016
bottegaverde.ro

Glanda tiroidă este una din cele mai importante glande existente în corpul uman. Orice disfuncționalitate, oricât de mică, poate duce la grave afecțiuni, așa că trebuie să fiți atenți. Dacă observați vreuna din simptomele de mai jos, este cazul să luați măsuri, pentru că se poate să aveți probleme cu glanda tirouidă și trebuie să le tratați înainte de a fi prea târziu.  

Rolul glandei tiroide este de a secreta hormonii tiroidieni, care sunt împinsă în sânge, iar apoi purtați în fiecare țesut al corpului. Acești hormoni permit corpului să folosească energia, să vă fie cald și să mențină creierul și alte organe în stare perfectă de sănătate.  Când glanda tiroidă nu funcționează corespunzător, poate fabrica fie prea mult, fie prea puțin hormon, care poate duce la îngrășat său slăbit subit, oboseală și neliniște.

Dar iată care sunt simptomele că ai probleme cu glanda tiroidă, fiți foarte atenți la ele. Cu cât sunt depistate mai repede, cu atât mai bine!

Oboseală

Dacă simți oboseală cronică în fiecare zi, de dimineată până seară și dacă această stare tot nu dispare după o repriză bună de somn, ar trebui să fiți în alarmă. Este posibil să suferiți de o dereglare a glandei. Oboseala este unul dintre cele mai cunoscute simptome pentru dereglarea glandei tiroide.

Schimbări ale apetitului

Când vă e foame, când nu vă e foame, parcă corpul  vostru ar fi nehotărât, dacă să mănânce sau nu. Aceste schimbări în apetit reprezintă un alt semn al instalării afecțiunii de glandă. Mare atenție la acest simptom, trebuie depistat la timp!

Scăderea libidoului

La nivel sexual, nu vă mai atrage nimic, nu mai vreți să faceți nimic, începeți să considerați că totul este inutil. Inițial, o puneți pe seama oboselii, dar dacă vedeță că starea continuă, atunci cu siguranță trebuie să mergeți la un medic de specialitate, pentru a depista exact ceea ce aveți.

Piele uscată

Observați că pielea de pe față începe să se usuce. Vă pierdeți din vitalitatea tenului, iar asta observați în oglindă în fiecare dimineață. Oricât de mult v-ați hidrata, intern și extern, nu reușiti să vă reparați pielea uscată. Dacă vedeți că se întâmplă asta, este un semnal de alarmă al corpului că puteți avea deregralare de glandă.

Dureri musculare

Nu ați făcut sport sau efort susținut, cu toate astea, simțiți încontinuu dureri musculare, care vă împiedică să vă desfășurați activitatea normal. Nu mai stați pe gânduri și luați atitudine, posibil să aveți o dereglare de glandă, este unul dintre cele mai cunoscute simptome

Hipertensiune

Este un alt simptom al dereglării de glandă. Până acum ceva timp, ațti avut tensiunea normaă. Este clar că ceva se întâmplă  dacă acum aveți hipertensiune. O vizită la doctor poate rezolva problema.

Păr fin, subțire

Părul a început să se subțieze din senin. Alimentația voastră a rămas aceeași, la fel ca și nivelul de stres, nu înțelegeți de unde vine asta. Posibil să fie de la glanda tiroidă, care dă semne de dezechilibru. Este un semnal pe care nu trebuie să îl ignorați.

 

Simțiti ceva în gât

Vi se schimbă vocea, care devine ușor răgușită. Nu e de la răceală, asta știti sigur. Cu atât mai mult cu cât simțiti și o stare de disconfort în gât, aproape permanent. Este un prim simptom al dereglărilor de tiroidă, pe care trebuie să îl aveți în vedere.

Depistat la timp, tiroidismul poate fi ținut sub control. Așa că este bine să mergi la medic dacă observi vreunul din simptomele de mai sus.

 

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline