orange.ro
Lifestyle

Simplu, ușor și delicios! Rotolo di ricotta e spinaci!

martie 18, 2017
zenda.ro

O rețetă delicioasă, ușoară, dar și foarte sănătoasă indicată în special primăvara este Rotolo di ricotta e spinaci. Aceste rulouri cu spanac te vor umple de energie și în mod cert le vei prepara și a doua oară.

INGREDIENTE

200 gr faina
2 oua
apa
Umplutura
500 gr urda/ricotta
300 gr spanac
1 ou
50 gr cas
marar
2 catei
nuscoara rasa
sare si piper

Mod de preparare

Prima dată e pregătește aluatul: se amestecă făina cu ouăle împreună cu un vârf de sare, după care se adaugă apă până când aluatul devine omogen și elastic ca pentru paste.

Spanacul se opărește timp de 5 minute în apă cu sare, se scurge bine și se toacă mărunt, după care se adaugă peste el ceapa, mărarul și usturoiul, toate tocate mărunt. Se adaugă ricotta(urda), oul, cașul răzuit și se amestecă bine, iar apoi se răzuie peste nucșoară. Se pune sare și piper după gust.

Se pune apă cu sare într-o oală mare și se lasă la foc. Se întinde aluatul într-o foaie subțire, iar peste el se pune umplutura, dar să nu se ajungă cu ea până la margini. Se rulează aluatul pe cât posibil de strâns.

Rulada se rulează într-un prosop curat (spalat cu o zi înainte în apa si otet) Prosopul se leagă pe margini cu sfoară, iar când apa din oală începe să fiarbă se pune rulada în oală pentru 35 de minute. După aceea se scoate rulada, se desface prosopul și se taie rulada bucăți de 4-5 centimetri.

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade, se pregătește o tavă termorezistentă, unde se vor pune bucatile de rulada cu taietura in sus, iar cand cuptorul e incins se introduce tava la cuptor. Se lasă la copt rulourile pentru 15 minute.

Sursa: gustos.ro. FOTO: Pexeles.com

 

starshiners.ro%20

Alte articole interesante

Inline
Inline