orange.ro
Health

Sănătate curată! Iată ce se întâmplă cu organismul tău dacă începi să consumi cojile de banană / VIDEO

mai 23, 2016
zenda.ro

Bananele sunt absolut delicioase. Au un gust grozav și pot adăuga savoarea smoothie-urilor. Însă se pare că până acum le-am mâncat greșit! Cel puțin așa spune Emily de la Size Vegan, o bloggeriță foarte cunoscută în ceea ce privește dieta și alimentația. Cum se mănâncă corect o banană? Aflați în materialul de mai jos!

Emily de la Size Vegan a postat recent un material video care a dat peste cap pe toată lumea. Materialul este legat de modul în care se mănâncă bananele și toată lumea a rămas șocată când a văzut ce parte a bananei o consumă Emily. Mai exact: cojile de banane, o metodă ușor neconvențională pentru noi, ceilalți, care ne mulțumim doar cu acel conținut moale și savuros al fructului, evitând cu orice preț cojile. Consumul cojilor de banană este un obicei destul de normal și obișnuit în unele părți ale Asiei, unde cojile de banană sunt copate și puse în diferite feluri de mâncare.

Este adevărat, se pare că aceste coji au o serie de beneficii pentru organism, printre care se numără următoarele:

  • cojile de banană conțin 12% din necesarul de fibre zilnice, care ajută digestia și pot scădea riscul de a face diabet
  • ele mai conțin 17% din necesarul de vitamina C, care este atât de important pentru sistemul imunitar
  • totodată, cojile de banană asigură 20% din necesarul zilnic de vitamina B6, caer ajută corpul să convertească mâncarea în energie.

Este foarte important însă ca bananele să fie organice, pentru că altfel există riscuri foarte mari ca atunci când mâncați coaja unei banane să mâncați numai toxinele și chemicalele. Deci mare atenție de unde luați bananele, pentru că de crescut, este clar că nu prea aveți cum să le creșteți în grădină. Cojile de cartofi, de portocale, de castraveți, de kiwi și de vinete se mănâncă și ele, aducând corpului infuzia zilnică de vitamine și minerale.

starshiners.ro%20

Alte articole interesante

Inline
Inline