starshiners.ro
Health

Sănătate curată! 5 motive pentru ar trebui să consumi ardei iute

iunie 27, 2016
bottegaverde.ro

Ardeiul roșu este unul dintre cele mai apreciate alimente, mai ales atunci când vine vorba de slăbit. Pe lângă asta însă, beneficiile lui pentru organism sunt multiple, așa că ar fi indicat să începi să îl consumi fie în starea lui naturală, fie în diferite suplimente alimentare sau tincturi, care pot ajuta arderile în organism. Sunt 5 motive care ar putea să vă convingă foarte ușor să consumați ardei iute, așa că luați aminte la ele!

Citește și: 4 motive pentru care să nu îți mai rozi unghiile nicidată: este un obicei nociv

Capsaicina este cea care nu numai că dă iuțeala ardeiului, dar îl fac și cel mai sănătos ingredient din lume. Sau dacă nu cel mai sănătos, atunci cu siguranță pe lista primelor 3 ingrediente sănătoase, care merită și este recomandat sș fie introduse în alimentație.

Ameliorează inflamaţiile

 Ameliorează durerea

Specialiștii și cercetările din domeniu spun că ardeiul iute poate reduce în mod eficient durerea cauzată de artrită, psoriazis şi neuropatia diabetică. Așa că trebuie să începi să îl folosești de acum!

Ardeiul iute  îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară

Studiile arată că ardeii iuţi pot reduce colesterolul şi nivelul de trigliceride sau previn chiar apariția cheagurilor de sânge. Culturile care folosesc ardeiul iute în abundenţă au niveluri mult mai scăzute ale bolilor de inimă şi trombozei, cum ar fi cele chineze și cele indiene.

 Îmbunătăţesc digestia

Medicina alternativă atestă faptul că gustul iute stimulează apetitul şi îmbunătăţeşte digestia. Alimentele care sunt digerate bine oferă organismului nutrienţii necesari şi energie, iar ardeiul ajută metabolismul din acest punct de vedere. Gustul iute al ardeiului creşte termogenza – procesul de generare a căldurii în organism. Procesul de termogenză arde calorii în mod suplimentar, care rezultă în scădere în greutate.

 Previne cancerul de prostată

Capsaicina distruge în mod eficient celule canceroase. În urma unei terapii de patru săptămâni, a reieșit faptul că această substanță  stopează creșterea celulelor cancerului de prostată, iar tumorile au fost reduse în mod semnificativ în cazul majorităţii testelor. Este recomandată administrarea unei cantități de 400 mg de capsaicină de trei ori pe săptămână pentru a preveni cancerul de prostată.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline