vola.ro
Lifestyle

Risotto cu pui și curmale, o rețetă atât de bună, de te lingi pe degete!

mai 6, 2016
risotto
Divisima

O rețetă simplu de făcut și repede este fix lucrul de care aveai nevoie! Și când te gândești că este și slabă în calorii și recomandată pentru orice dietă, parcă te motivează din ce în ce mai mult să o încerci măcar o dată! Este absolut delicioasă și…exotică!

Pentru această rețetă, nu ai nevoie de mari abilități de bucătar, dar ceea ce va ieși din mâinile tale, te va minuna cu siguranță! așa că fii foarte atentă, trebuie încercată măcar o dată! Rețeta are, prin ingredientele sale, un aer ușor exotic, fiind un amestec delicios din Orientul Mijlociu, cu arome tradițional italienești. Oferă energie  și un plus de fier, prin curmalele din compoziție.

Ingrediente:

  • 225 grame de pipet de pui, feliat subțire
  • o ceapă medie, tocată mărunt
  • doi căței de usturoi, tocați mărunt
  • o lingură semințe de dovleac
  • 350 de grame orez brun
  • 900 ml supă de legume
  • 100 grame curmale proaspete, fără sâmburi, tocate
  • două linguri de pătrunjel, tocate mărunt
  • o lingură germeni de grâu
  • 3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

  • se prăjește puiul în ulei de măsline până se rumenește se scoate și se așează pe o farfurie
  • se adaugă ceapa, usturoiul și semințele de dovleac, care se călesc până când se înmoaie
  • se adaugă orezul și se lasă totul la călit 5 minute, amestecând constant
  • se adaugă puiul, puțină supă și curmalele
  • se fierbe încet, amestecând continuu, până când supa este absorbită. Continuă să adaugi supă, puțin câte puțin amestecând, până când preparatul capătă o consistență fermă
  • se adaugă germenii de grâu și se mai lasă pe foc încă 2-3 minute
  • se presară pătrunjelul, apoi se servește

 

 

 

Alte articole interesante