vola.ro
Lifestyle

Prepară cea mai bună plăcintă cu dovleac. Un deliciu culinar

septembrie 19, 2016
Divisima

O rețetă delicioasă pentru plăcintă de dovleac trebuie împărtășită cu toată lumea Dacă doriți să vă cuceriți familia cu cel mai savuros desert, atunci trebuie să încercați ce v-am pregătit mai jos. Cu siguranță vă veți linge pe degete și o veți recomanda și prietenilor. Spor la gătit!

Ingrediente

  • 600 grame de făină
  • 150 grame de zahăr pudră
  • 250 grame de unt
  • 3 ouă
  • 1 praf de copt
  • 1 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 kilogram de dovleac ras
  • 200 de grame de zahăr
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 2 linguri de ulei
  • 1 galbenuș pentru uns

Preparare

Cum se prepară aluatul: Pune într-un castron făina cu zahărul pudră, vanilat și praful copt, coaja rasă de lămâie, untul și ouăle, după care frămânți toată compoziția până se formează un aluat moale și ușor lipicios, iar apoi îl pui într-o folie alimentară.

Cum se prepară umplutura: Se curăță dovleacul de coajă, iar apoi îl razi pe o răzătoare mare, iar apoi se călește la foc mic cu două linguri de ulei, după ce ați adăugat zahărul și scorțișoara. Lăsați totul să e omogenizeze, iar zahărul să topească, iar abia atunci compoziția este gata.
Sursa foto: gustos.ro

Sursa foto: gustos.ro

După toate astea, se împarte aluatul în două părți egale, iar între două foi de hârtie pergament întinzi cu sucitorul aluatul la dimensiunea tăvii. Când ajungi cu foaia la dimensiunile tăvii, se ia împreună cu hârtia aluatul și îl așezi în tavă. Torni umplutura pe care o întinzi pe toată suprafața tăvii. Cea de a două jumatate de aluat o întinzi la fel între două bucăți de hârtie pergament și o tai fâșii lungi cu formă de sărățele. Așezi sub formă de grilaj la suprafața plăcintei fasaile de aluat pe care le ungi cu un gălbenuș de ou amestecat cu puțină apă. Se coace placintă în cuptorul încins la 180A�C până se rumenește pe deasupra. Dupa răcire, portionezi, pudrezi cu zahar și gata plăcinta.

Să aveți poftă și să o savurați cu plăcere!

 

FOTO: lauraadamache.ro

Alte articole interesante