vola.ro
Health and Love

Rețeta ideală pentru un prânz ușor de preparat și fără calorii: Păstrăv cu piureu de păstârnac

aprilie 10, 2016
file pastrav
Divisima

Nu știți ce mâncare să mai gătiți? E totuși duminică și nu v-ați petrece întreaga zi în bucătărie, mai ales că urmează o săptămână plină de agitație, serviciu, copii sau familie. Așadar, pentru a soluționa problema voastră, elli.ro vă vine un ajutor. Am descoperit o rețeta foarte bună pentru prânzul de duminică: păstrăv cu piure de păstârnac. Este o mâncare ușoară, sănătoasă și se prepară în 20 de minute.

INGREDIENTE pentru patru porții de PĂSTRĂV cu piure de PĂSTÂRNAC

  • 500 g file de păstrăv, cu piele
  • 1 kg de spanac
  • 500 de g păstârnac
  • 50 g de smântână
  • 100 ml de vin roșu
  • ulei de măsline
  • sare, piper

PREPARARE

1. Se prepară garniturile: se curăță păstârnacul și se fierbe în apă cu sare, apoi se scurge. Se pune deoparte o lingură de smântână. Se pasează păstârnacul la cald, apoi se adaugă restul de smțântână. se curăță spanaacul și se fiere într-o cantitate mare de apă cu sare, se adaugă un strop de ulei pentru asezonat.

2.  Se prepară sosul: se dă în clocot vinul roșu pânpă ce-și reduce volumul, se adaugă  bucățele de unt și se înglobează bătând cu telul, pe foc moderat. Se sărează și se piperează.

3. Se sărează fileurile de pește pe partea fără piele și se prăjesc într-o tigaie antiadezivă cu un strop de ulei, pe partea cu piele. Se începe la foc mijlociu și se continuă la foc moale. casrnea trebuie să devină albă.

4. În centrul farfuriei se așază un cerculeț de spanac, deasupra se așază peștelke și alături piureul de păstârnac. De jur împrejur se așază sosul roșu.

  • Preparare: 20 de minute.
  • La foc: 30 de minute.

Alte articole interesante