starshiners.ro
Health

Remedii naturale pentru infecțiile ochilor. Funcționează de fiecare dată!

august 4, 2016
bottegaverde.ro

Câteva simptome comune ale infecțiilor oculare sunt lăcrimarea excesiva, roșeața, pleoapele umflate, durere, mâncărime, o senzație de nisip în ochi, secreții galbene sau cruste în jurul ochilor. Simptomele pot varia în intensitate de la ușoară până la severă, în funcție de amploarea și tipul de infecție. În timp ce o infecție la ochi dăunează de obicei și poate provoca disconfort. Puteți încerca mai multe remedii simple, necostisitoare și eficiente pentru a reduce simptomele și pentru a accelera procesul de vindecare.

Iată cele mai cunoscute remedii la domiciliu pentru infecțiile oculare:

 Compresele calde

Aceasta este una dintre cele mai eficiente remedii pentru conjunctivită. Căldura de la comprese calde crește circulația sângelui în zonă și grăbește vindecarea. De asemenea, ajută la reducerea durerii și umflării pentru a preveni infecția ulterioară. Înmuiați un prosop curat în apă caldă, care nu lasă scame și stoarceți excesul de lichid. Țineți 5 minute. Se repetă de câteva ori.
Se curăță reziduurile uleioase sau solzii colectați de pe pleoape sau gene, folosind o cârpă curată.
Utilizați acest tratament de mai multe ori pe zi, până când vă simțiți mai bine.

Acestea sunt părțile corpului pe care trebuie să le apeși pentru a afla dacă ai cancer, bacterii sau infecții!

Euphrasia

Este un alt tratament pe bază de plante eficient pentru infecțiile oculare și iritație, în special conjunctivite. Puterea de luptă împotriva infecției și fluidul de uscare accelerează procesul de vindecare și previne răspândirea infecției. Un studiu din 2007 constată că o singură doză de picături este eficace pentru diverse condiții. Fierbeți o linguriță de plantă într-o cană de apă timp de aproximativ 10 minute. Lăsați să se răcească, apoi se strecoară. Folosiți această soluție ca o spălare de ochi, de câteva ori pe zi.

 Soluție salină

Puteți utiliza o soluție salină de casă pentru a scăpa de o infecție la ochi. O clătire cu soluția salină este bună pentru ochii iritați, inflamații și mâncărimi.

Soluție salină pentru infecții oculare

Aceasta ajută la spălarea reziduurilor colectate în ochi și controlează infecția, împiedicând astfel infecția să nu se răspândească.

Se amestecă 1 linguriță de sare la 1 cană de apă.
Soluția se fierbe și se lasă să se răcească complet.
Folosiți pentru a clăti bine ochiul afectat.
Faceți acest tratament acasă de câteva ori pe zi.
Notă: Dacă este posibil, folosiți apă distilată, deoarece apa de la robinet poate conține substanțe chimice și impurități.

Argintul coloidal

Argintul coloidal poate fi utilizat pentru a reduce iritația ochilor și pruritul cauzate de infecții virale și bacteriene. Acesta conține particule de argint mici în suspensie în apă, care, atunci când este utilizat ca picături pentru ochi, ridică celulele infectate prin atragerea lor electromagnetică. Aceste celule infectate sunt apoi trimise în sânge pentru a fi eliminate.

Pune 2 picături de argint coloidal în fiecare ochi și clipește un pic. Folosiți de două ori pe zi, până când infecția dispare.
O altă opțiune este de a cumpăra unguent argint coloidal, care se aplică în jurul ochilor pentru a preveni mâncărime.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline