starshiners.ro
Health

Remedii instant pentru depresie! Te tratează fără doctor!

iunie 1, 2016
bottegaverde.ro

Depresia este considerată a fi boala secolului, alături de alte afecțiuni care se manifestă odată cu ea. Tratarea depresiei, se cele mai multe ori, se face într-un cabinet psihologic sau medical, cu tratament medicamentos de rigoare. Cu toate acestea, există câteva remedii naturiste pe care le poți încerca, înainte de a ajunge în cabinetul doctorului sau al psihologului. Atunci când simți că te apasă depresia, apelează la aceste remedii naturiste de urgență, care te pot pune pe picioare. Dacă starea persistă, este clar momentul să te duci la un specialist!

Citește și: Cum ne protejăm vara asta radiații și bolile de piele precum cancerul? Medicii ne atenționează

remedii depresieCa și definiție, depresia este o stare acută de tristețe, pesimism și gânduri negre. Bolnavul nu mai are chef de viață și nimic nu îl mai bucură. Depresia se citește după privirea pe care o are pacientul și expresia feței. Atunci când cineva este depresiv, scade hormonul DHEA, cel al tinereții și crește cortisolul(hormonul stresului) care este asociat cu îmbătrânirea pielii, pierderea memoriei și a puterii de concentrare.

Pentru început, dacă vă simțiți depresivi, trebuie să introduceți cât mai repede în alimentație suplimente de magneziu și vitaminele B3, B6 sau PP.

Dincolo de asta, puteți încerca următoarele remedii:

  • tinctura de brânca-ursului, utilă în caz de depresii și persoane care se simt slăbite. Se ia câte o linguriță de 3-4 ori pe zi, în cure de 2-3 luni.
  • Infuzie caldă de măghiran, indicată pe timp de vreme rece, când apare și proasta dispoziție. Este euforizantă și revigorează rapid, dar nu se fac cure. Se bea doar atunci când este nevoie
  • Busuiocul, care ajută și la insomnie. Mai eficient este amestecul de busuioc cu sunătoare, în cantități egale. Se iau 3-6 lingurițe pe zi, timp de o lună, pe stomacul gol. Astfel se combină efectul calmant al sunătoarei cu cel euforizant al busuiocului. În general, atunci când sunteți depresiv, este bine să folosiți moderat în mâncare condimente precum: cimbru, oregano, ghimbir, chimen și busuioc, care sunt puternic euforizante.
  • Spirulină– ea conține aminoacidul tirozină, care este un neurortansmițător ce îmbunătățește activitatea cerebrală și înlătură depresia. Spirulina obținută din alge revigorează organismul prin aportul de minerale ușor de asimilat.
  • Tinctură de lavandă– o lingurițăă tinctură luată cu apă. În forme depresive mai grave se ia ulei volatil de lavandă, 3 picături amestecate cu miere.
astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline