vola.ro
Lifestyle

Prepară un delicios tort de căpșuni

aprilie 6, 2016
tort capsuni
Divisima

Dacă vrei să faci un desert delicios cu care să-ți cucerești toată familia, atunci ar trebui să încerci tortul de căpșuni. Nu ai nevoie de multe ingrediente, nu este foarte costisitor și într-o oră l-ai preparat. Seara, când cei dragi vor ajunge acasă vei reuși să-i surprinzi cu o delicatesă, iar la final se vor linge pe degete.

INGREDIENTE

  • 125 grame de unt
  • 150 grame de pișcoturi
  • 15 foi de gelatină albă
  • 3 foi de gelatină  roșie
  • 700 grame de căpșuni
  • 3 ouă
  • 140 de grame de zahăr
  • 500 de grame de iaurt
  • 1 plic de zahăr vanlat
  • 200 de mililitri de frișcă

PREPARARE

1. Se zdrobesc pișcoturile și se așază într-un castron. se toarnă untul topit și se amestecă, se așază într-o formă de tort (26 cm) tapetată pe fund cu hârrtie de copt. S presează cu dosul lingurii și se nivelează. Se dă la frigider.

2. Se înmoaie separat, în apă rece, 9 foi de gelatină albă și toată gelatina roșe. Se pasează 200 grame de căpșuni. Se separă oulăle, gălbenușurile se bat cu 75 de grame de zahăr. Se dizolvă gelatina albă și se înglobează, urmată de iaurt, zahăr vanilat, frișca bătută și albușurile bătute. Crema se împarte în două. În priima jumătate de cremă se înglobează gelatina roșie, piureul de căpșuni și 30 de grame de zahăr. Se așază într-un șpriț, ca și crema albă.

3. Pe blat se trasează un strat din cercuri in cercuri concentrice de cremă, alterând culoriule. Deasupa se șprițează în același modal doilea strat de cercuri concentrice de cremă. Se dă la frigider 3 ore.

4. Se înmoaie restul de gelatină. Se pasează restul de căpșuni și se înglobează gelatina dizolvată și restul de zahăr. Cu această compoziție se acoperă tortul. Se mai dă  tortul la frigidere cel puțin două ore.

  • Preparare: 6 de minute
  • Răcire: 5 ore.

Alte articole interesante