Politica de confidentialitate si prelucrarea datelor cu caracter personal.

1. Definitie

1.1. Operator. Operatorul responsabil pentru prelucrarea datelor in sensul Regulamentului GDPR este elli.ro si face referire la acest site.

1.2. Responsabil protectia datelor (DPO) = Adresa la care pot fi transmise solicitari de informatii privind prelucrarea datelor cu caracter personal este adresa de e-mail: admin{@}elli.ro

1.3. Cookies. Un „cookie” este un fisier in format foarte mic, alcatuit in general din litere si cifre. Acesta este descarcat in memoria unui calculator sau al altui tip de dispozitiv folosit in vederea navigarii pe internet (Smartphone, Tableta, etc), atunci cand utilizatorul acceseaza un anumit site web.

1.4. Persoana vizata in sensul Regulamentului GDPR. Reprezinta persoana fizica identificata (ce poate fi identificata, direct sau indirect, in mod special prin referire la un element de identificare: nume, numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul/mai multe elemente specifice). Persoana vizata poate fi un solicitant al unui serviciu oferit de catre Operator, dar si orice alta persoana fizica ale carei date cu caracter personal se transmit catre Operator.

1.5. Categorii de date. Sunt reprezentate prin datele personale si sunt prelucrate de catre Operator doar in situatia in care introduceti datele intr-o rubrica de pe site sau ni le transmiteti prin e-mail.

1.6. Prelucrare datelor cu caracter personal: Reprezinta orice operatiune efectuata asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de modalitati de manipulare automata, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

2. Ce informatii vor fi procesate?

2.1. Datele colectate prin cookie-uri. Pentru o mai buna directionare a campaniilor publicitare si imbunatatirea produselor si serviciilor, elli.ro utilizeaza informatii despre articolele achizitionate de clientii nostri. Daca ati aprobat stocarea cookie-urilor in browser si sunteti de acord cu utilizarea acestora, elli.ro primeste informatii despre paginile vizitate de dvs, accesarea produselor si alte activitati din cadrul site-ului.

2.2. elli.ro nu colecteaza sau nu proceseaza in alta forma niciun fel de informatii personale sensibile, cum ar fi, spre exemplu, informatii despre starea dvs. medicala, religie sau convingeri etc.

2.3. Datele furnizate de clienti. Pe elli.ro procesam informatii personale despre cei care utilizeaza platforma. In principal, se proceseaza datele personale pe care ni le furnizati atunci cand va inscrieti in lista de newsletter. Aceste date includ, mai ales, adresa dumneavostra de e-mail si numele.

3. Cu ce scopuri sunt procesate datele?

3.1 Pentru cea mai buna redirectionare a promotiilor si promovarii, elli.ro stocheaza date despre cookie-uri in vizitele pe site, produsele vizionate si alte activitati de pe site. Salvarea este posibila numai in baza consimtamantului dvs. cu privire la utilizarea cookie-urilor cu relevanta. Acest consimtamant este in intregime voluntar. De cele mai multe ori, in baza informatiilor furnizate, elli.ro obtine analize si rapoarte privind actiunile utilizatorilor platformei. Acestea fac posibila o mai buna redirectionare a campaniilor publicitare sau adaptarea continutului platformei la ceea ce va satisface interesul si ceea ce cauta de cele mai multe ori, un grup mare de utilizatori ai platformei. In cazul acesta, salvarea datelor este de obicei automata.

3.2. Pentru promotiile noastre de produse si promovarea elli.ro sub forma de comunicare promotionala trimisa utilizatorilor, elli.ro foloseste de cele mai multe ori adrese de e-mail. Procesarea se executa in acest caz numai in baza consimtamantului dvs., care este in totalitate voluntar. In cazul in care nu sunteti de acord, veti putea continua sa folositi platfroma noastra in totalitate. Va dati acordul catre elli.ro in timpul inregistrarii prin introducerea adresei dvs. de e-mail. De retinut faptul ca inscrierea pe elli.ro poate fi efectuata numai de persoane cu varsta mai mare de 15 ani. Acordul dvs. se poate retrage oricand facand clic pe link-ul aflat in orice comunicare comerciala.

TEMEI JURIDIC: interesul legitim al Operatorului de a evita fraudele online si de a asigura functionalitatea buna a platformei, executarea unui contract si consimtamantul persoanei vizate, dupa caz.

4. Drepturile dumnevoastra in ca si persoana vizata in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal oferite

4.1. Drepturile utilizatorilor vizati si cum cum se pot exercita

Conform Regulamentului GDPR, in calitate de persoana vizata beneficiati de culmul de drepturi, respectiv:

4.1.1. Dreptul la informare si acces cu privire la date cu caracter personal. Reprezinta dreptul de a obtine o confirmare a faptului ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, accesul la datele respective.

4.1.2. Dreptul la rectificare. Reprezinta dreptul de a solicita Operatorului si de a avea posibilitatea de a recrifica datele cu caracter personal incerte care vi se adreseaza si/sau de a avea posibilitatea completarii datelor cu caracter personal ce sunt incomplete, mentionand ca in cazul unui cont online aceste modificari le puteti efectua personal din zona de editare a datelor contului, daca este cazul.

4.1.3. Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) Reprezinta dreptul de a avea posibilitatea stergerii datelor cu caracter personal care va privesc in cazul in care sunt aplicate anumite motive mentionate in Regulamentul GDPR.

4.1.4. Dreptul la restrictionarea prelucrarii Reprezinta dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii datelor in anumite cazuri.

4.1.5. Dreptul la portabilitatea datelor: Reprezinta dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si de a le transmite catre un alt Operator.

4.1.6. Dreptul la opozitie: Reprezinta dreptul de a va opune in orice moment prelucrarii datelor cu caracter personal care va privesc, conform cu Regulamentului GDPR.

4.1.7. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata a datelor cu caracter personal Include crearea de profiluri, care produco efecte juridice care va privesc sau va afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.

4.1.8. Dreptul sa va adresați printr-o plângere Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. In momentul in care situatia in care considerati ca datele dvs nu au fost prelucrate in conformitate cu prevederile legale.

4.2. Cum va puteti manifesta aceste drepturi?

Pentru exercitarea drepturilor mentionate mai sus, avem rugamintea de a va adresa prin cerere scrisa in format electronic, datata si semnata la adresa e-mail: admin{@}elli.ro in atentia responsabilului cu protectia datelor personale.

4.3. In cat timp raspundem solicitarilor transmise de dvs?

In termen de cel mult o luna ce se calculeaza din momentul primirii cererii dvs vi se vor furniza informatii privind actiunile intreprinse sau acolo unde este cazul privind motivele pentru care nu pot fi luate masurile solicitate.

Nota: Va rugam sa aveti in vedere faptul ca pentru a da curs unei cereri de acces la date cu caracter personal vom lua toate masurile rezonabile pentru a verifica identitatea persoanei vizate.

De asemenea, in conformitate cu Regulamentului GDPR, termenul de solutionare mentionat mai sus poate fi prelungit cu cu maxim doua luni in situatia in care este necesar, tinandu-se cont de complexitatea cazului dvs. si numarul cererilor, urmand sa fiti informat cu privire la acest aspect, daca va fi cazul.

5. Destinatii sau categorii de destinatari ai datelor cu caracter personal

Destinatarii care manipuleaza datele personale in cadrul Uniunii Europene au obligatia respectarii acelorasi prevederi legale, oferind acelasi nivel de protectie ca si Operatorul.

Nota: In cazul destinatarilor cu activitate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, Operatorul garanteaza ca acestia au certificatul “Privacy Shield” si sunt considerati de catre Comisia Europeana ca furnizand un nivel adecvat de protectie. Lista companiilor care adera la “Privacy Shield” poate fi gasita in link-ul de mai jos: https://www.privacyshield.gov/welcome .

5.1 Transmiterea datelor personale in scopul functionarii serviciului newsletter

Pentru a ne asigura ca acest serviciu functioneaza la parametrii doriti, folosim un tert specializat in domeniul transmiterii de e-mail-uri, respectiv serviciul MailChimp apartinator al The Rocket Science Group. Politica de confidentialitate a acestui tert in domeniul protejării datelor poate fi cititat aici: https://mailchimp.com/legal/privacy

Puteti oricand renunta la serviciul newsletter – fie apasand butonul „Unsubscribe” din e-mailul receptionat, fie prin transmiterea unui e-mail la adresa admin{@}elli.ro

5.2. Transmiterea datelor cu caracter personal catre institutii publice, instante de judecata, precum si autoritati competente sa cerceteze savarsirea faptelor penale

In cazurile speciale, in momentul cand se impune acest lucru prin lege, Operatorul este obligat sa ofere institutiilor competente informatii cu privire la date cu caracter personal.

5.3. Transmiterea catre alti tert

Pentru a va oferi o experienta cat mai placuta in cadrul website-ului, ne preocupam constant sa imbunatatim / facem mentenanta programelor software pe care le utilizam. In acest sens, avem incheiate contracte de dezvoltare cu firme specializate in domeniul programarii si al mentenantei software.

5.4. Retele de socializare

Pagina noastra de internet foloseste “plugin-uri” de la operatorii de retele sociale. Toate plugin-urile de retele sociale de pe Pagina noastra de internet sunt marcate clar si distinct.

5.5. Servicii pentru analizarea traficului

Pagina noastra de internet foloseste serviciile de analiza web „Google Analytics“ si „Google AdSense” al societatii Google Inc., in scop statistic.

Pagina noastra de internet foloseste Google Analytics, un serviciu de analiza al platformei oferit de catre de Google, Inc. („Google”), utilizand cookies. Mai multe detalii despre acest lucru pot fi gasite pe pagina noastra despre Politica Cookie

Puteti refuza utilizarea cookie-urilor, prin selectarea setarilor adecvate ale browserului dvs, insa in acest caz s-ar putea sa nu mai puteti utiliza toate functionalitatile Website-ul nostru. Puteti, de asemenea, opta pentru a nu mai utiliza Google Analytics pe viitor prin descarcarea si instalarea Google Analytics Opt-out Browser Addon pentru browserul dvs. Mai multe detalii aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en .

Nota: Informatii suplimentare sunt disponibile pe paginile Google Analytics Terms of Service si Google Analytics

6. BAZA LEGALA

6.1. Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor)

Ultima actualizare: 18.10.2022