starshiners.ro
Health

Persoanele care consumă acizi Omega 3 au risc mai mic de a face atac de cord!

iulie 6, 2016
bottegaverde.ro

Persoanele care consumă acizi graşi Omega 3 îşi pot reduce riscul unui deces provocat de atac de cord. Aceasta este concluzia unui nou studiu publicat în revista medicală JAMA Internal Medicine. Află care sunt și celelalte beneficii ale consumului de acizi grași de la Elli.ro!

Citește și: Înlocuiește cafeaua cu un energizant natural care te înviorează 100%

Acizii Omega -3 se găsesc în cantităţi mari în anumite specii de peşte, în special somon, macrou, sardinele şi anşoa.
Romania ocupă locul trei în lume la mortalitatea din cauze cardiovasculare, în condiţiile în care, conform statisticilor, două decese din trei sunt provocate de afecţiuni ale inimii şi ale vaselor de sânge.

Un regim alimentar proporțoinal și bine ales este crucial atunci când vine vorba de a reduce riscul unui atac de cord, iar acizii Omega 3 fac acest lucru, cu toate că sunt unele voci care spun că nu ar fi atât de benefici.

Acizii graşi Omega 3 sunt esențiali pentru sănătate.  Organismul nu îi poate produce, așa că ei sunt luați din  alimentaţie. Sursele de acizi graşi Omega 3 sunt somonul, macroul, heringul, sardinele şi păstrăvul. Printre alte surse de Omega 3 se numără seminţele de in, nucile şi germenii de grâu.

Cele mai recente analize privind rezultatele consumului de Omega 3 asupra inimii provin de la 19 studii efectuate în 16 țări (printre care Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Italia, Norvegia şi Australia) şi urmăreşte legătura dintreOmega 3 şi frecvenţa infarctului miocardic (pe baza unor teste de sânge extinse!). Acest studiu a inclus un total de 45.637 de participanţi.

De-a lungul timpului, 7.973 de persoane au suferit un infarct miocardic pentru prima dată, dintre care 2.7681 au decedat.
Cercetătorii au descoperit că subiecţii care aveau o concentraţie mai mare de omega 3 în sânge prezentau un risc mai scăzut cu 10% a mortalităţii cardiace, faţă de cei cu o concentraţie scăzută de omega 3.

Aceste concluzii au  rămas valabile şi după ce au fost luaţi în considerare o serie de factori cum ar fi: vârsta subiecţilor, sex, rasă/etnie, prezenţa sau absenţa diabetului zaharat şi consumul de aspirină sau alte medicamente care reduc colesterolul.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline