starshiners.ro
Health

Partea lipicioasă din gălbenușurile de ou este mai importantă decât crezi. Iată de ce

iulie 7, 2016
bottegaverde.ro

Ouăle sunt importante în alimentația oricui. Însă ceea ce nu știu mulți oameni este ce reprezintă părțile acelea mai lipicioase, situate de o parte și de alta a gălbenușului. Dacă vrei să afli ce reprezintă ele și dacă îți fac rău sau bine, atunci citește materialul de mai jos pentru a afla!

Ouăle sunt parte din dieta noastră, a tuturor. Dar există un lucru pe care oamenii nu îl știu despre ele, iar acest lucru este legat direct de părțile acelea lipicioase care se găsesc de o parte și de alta a gălbenușului.  Nu este evident de fiecare dată, mai alea după ce ouăle sunt gătite. Substanța aceea lipicioasă, albă, care pare a se lipi de gălbenușul de ou se numește chalaza. Și ce ar trebui să reprezinte, de fapt? Relaxați-vă, nu este vorba de nimic rău. Acesta este chiar un semn că ouăle sunt proaspete și gata de a fi mâncate.

galbenus

De obicei, aceste chalaza se găsesc de o parte și de alta a gălbenușului de ou, dispuse simetric. Ele au o nunață și o consistență albicioasă, care de cele mai multe ori te poate speria. Ele sunt de fapt ”ancore” pentru gălbenușul de ou, centrându-l pe acesta în mijlocul oului, pentru a nu sta doar pe o parte.

Citește și Top 5 alimente care te energizează și luptă împotriva oboselii

Odată ce oul se dezvoltă sau devine ”matur”, aceste porțiuni lipicioase devin din ce în ce mai puțin vizibile, până la punctul în care nu îți poți da seama dacă oul este sau nu bun de mâncat.

Acum că știi acest lucru, ar trebui să cauți aceste puncte albe înainte de a mânca ou data viitoare.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline