starshiners.ro
Health

Obiceiuri care îți afectează rinichii! Vezi cum faci să le elimini definitiv!

aprilie 25, 2016
bottegaverde.ro

Rinichii sunt organe de mărimea unui pumn, localizați de o parte și de alta a splinei. Ei filtrează în fiecare zi urină, deșeuri și fluide în exces, prevedind acumularea de toxine în organism. Ei mențin nivelul electroliților stabil și produc hormoni care ajută la normalizarea presiunii sângelui, produc celule roșii și mențion oasele puternice. Rinichii sunt cu adevărat importanți. Rinichii sănătoși sunt vitali în menținerea unui corp sănătos. Din nefericire, problemele la nivelul rinichilor trec nevăzute de cele mai multe ori, așa că este important să luăm măsuri pentru a menține rinichii sănătoși. Iată o listă cu obiceiuri care afectează rinichii și la care ar trebui să renunți chiar acum!

Nu bei suficient de multă apă 

Una dintre cele mai importante funcții ale rinichilor este aceea de a filstra sângele și de a scpăa de toxinele din organism, care îl pot afecta. Atunci când nu bei suficient de multă apă. aceste toxine și reziduuri încep să se acumuleze, creând pagube foarte mari.

Consumi sare în exces

Corpul are nevoie să funcționeze corect, dar un exces de sodiu poate dăuna. Cei mai mulți oameni consumă prea multă sare, cea ce ridică tensiunea arterială și pune presiune pe rinichi. Mai ușor cu sarea! Cu cât mai puțină, cu atât mai bine!

Consumi zahăr în exces

Acum înțelegi și frecvența ridicată a mesajelor de interes public din pauzele publicitare de la TV. Consumul de zahăr în exces nu face nici el bine. Studiile arată că oamenii care consumă două sau mai multe băuturi cu mult zahăr au foarte multă proteină în urină. Proteina în urină este un semn clar că rinichii nu funcționează așa cum ar trebui.

A reține urina

Poate suna ciudat, dar toți o facem. Cu toate că îți vine să te duci la baie, alegi să te mai ții puțin, pentru că fie nu ai o baie ăn zonă, fie nu vrei să întrerupi o conversație. Dar a face acest lucru repetitiv sau a-l transforma într-un obicei nu face decât să pună presiune pe rinichi și duce, în timp, la cedarea rinichilor și la apariția pietrelor la rinichi. Când te cheamă natura, cel mai bine este să îi răspunzi.

A bea cafea și alcool în exces

Cofeina poate ridica tensiunea și în acest fel să pună presiune pe rinichi, la fel ca și sarea. În timp, excesul  de cafea poate duce către cedarea rinichilor. La fel și în cazul alcoolului. Cei mai mulți oameni beau un pahar de vin sau de bere , din când în când, dar consumatul excesiv de alcool poate duce și el la cedarea rinichilor, în timp. Și nu numai a rinichilor, ci și a ficatului.

Somn insuficient

Somnul este considerat de unii un moft, însă este cât se poate de greșit. Lipsa somnului și a odihnei, în general, poate duce la boli grave ale rinichilor, și nu numai. Corpul funcționează în timpul somnului și ajută la refacerea diferitelor organe, lucru care nu se poate întâmpla când tu ești treaz.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline