orange.ro
Health

Nutriționistul Mihaela Bilic, despre cea mai nocivă alimentație la copii

august 29, 2017
Nutriționistul Mihaela Bilic
zenda.ro

Nutriționistul Mihaela Bilic le avertizează pe mămici cu privire la anumite practici ce țin de alimentația copiilor sau a bebelușilor. Medicul recomandă mâncărurile sănătoase și fără multe grăsimi, dar naturale. 

MEDICUL PSIHIATRU ANAMARIA CIUBARU TE ÎNVAȚĂ CE TREBUIE SĂ FACI DACĂ SUFERI DE ANXIETATE! CUM SE MANIFESTĂ TULBURAREA PSIHICĂ ȘI CE O PRODUCE

Alimentația dietetică, cea mai nesănătoasă hrană pentru copii

”În nici un caz, un copil nu trebuie să mănânce dietetic, pentru că el are nevoie de grăsimi atâta timp cât este în creștere. Mâncatul dietetic este un mâncat nesănătos. Grăsimea este substratul esențial pentru creștere, iar un copil mai degrabă trebuie să mănânce gras. Un copil are nevoie de grăsime de calitate. Obligatoriu, copiii trebuie să mănânce unt, să bea laptele integral. Nu întâmplător copiii preferă cartofii prăjiți. Avem nevoie de grăsime pentru a crește, tot ce înseamnă sistem nervos la copilului se dezvoltă pe baza grăsimii, deci este o chestiune de bună creștere. Nu trebuie să mănânce dietetic sub nicio formă, trebuie învățat să aibă și legume în farfurie”, adaugă Mihaela Bilic.

Grăsimea de palmier, nerecomandată pentru copii

„Grăsimea de palmier este vegetală saturată. Ea arată ca o slănină. Nici cea de cocos nici cea de palmier. Un criteriu, nu cresc în România, genele noastre nu sunt obișnuite, nu o recunosc ca atare. Apoi, nu are nici un beneficiu pentru sănătate. Avem nevoie de grăsime din surse cât mai variate — unt, ulei, smântână, alune, nuci, migdale. A consuma grăsime de palmier sau de cocos, pentru copiii din România este un non sens. În niciun caz nu trebuie să înlocuim grăsimea noastră clasică”, a spus medicul.

Tradiționalul orez cu lapte, mai sănătos decât cerealele

”Dulciurile făcute în casă nu fac niciun rău dacă nu sunt consumate în exces, iar tradiționalul orez cu lapte este mai sănătos decât cerealele. Sunt adepta și promovez gătitul în casă. Dar, să nu ne facem un obicei. O dată pe săptămână este mai mult decât echilibrat. Cerealele au fost inventate de americani când și-au dat seama că trebuie să hrănească o nație întreagă cu ceva ieftin. Atunci le-au expandat, au băgat în ele zahăr și au devenit obligatorii la micul dejun. Nu au nici un avantaj. Pentru un copil, mai degrabă aș pune o felie de pâine cu unt și gem, care în final ca număr de calorii face tot cât cerealele. Altfel, cerealele sunt un marketing. Trebuie să ne întoarcem la simplitate”, spune Mihaela Bilic.

starshiners.ro%20

Alte articole interesante

Inline
Inline