zenda.ro
Lifestyle

Nu o să îți vină să crezi unde a locuit acest om timp de 15 ani! Tu nu ai putea să faci asta niciodată!

mai 2, 2016
Bratislav Stojanovic
libris.ro%20

Nevoia îi forțează pe unii oameni să locuiască în cele mai ciudate locuri. Atât de ciudate, încât nu te-ai fi gândit niciodată că ar fi posibil să locuiască vreodată cineva în ele. Este și cazul lui Bratislav Stojanovic, care de 15 ani și-a făcut casa într-un…mormânt! Cum a ajuns să facă asta și cum este să locuiești în mormântul cuiva, citește în materialul de mai jos.

Bratislav Stojanovic este un om fără adăpost, de 43 de ani, din Serbia. De 15 ani, el are ca și vecini doar oameni trecuți în neființă, dar asta nu pare să îl înspăimânte prea mult.  Mai mult îl înfricoșează ideea că ar putea să moară de foame, mai degrabă decât faptul că are reședința  în cimitirul Nis.

Stojanovic nu a avut niciodată un job stabil și și-a pierdut casa acum mulți ani, neputând să își plătească datoriile imense acumulate. De 15 ani, el împarte locuința cu o familie decedată de mai bine de 100 de ani, în Nis, Serbia. El a încercat să își facă locuința cât mai confortabilă și spune că se simte foarte bine atunci când stă în ea: Este călduroasă și uscată. Nu este un palat, dar este mult mai bine decât să stai pe stradă, de exemplu , spune Bratislav. El recunoaște, în același timp, că viața în cimitir a fost destul de grea la început, dar acum îi este teamă mai mult de vii, decât de morți. Bratislav își petrece cea mai mare parte a timpului adunând mucuri de țigară și lumânări în cimitir, dar asta a devenit din ce în ce mai complicat de pus în practică de când cimitirul a fost lăsat în paragină.

locuieste intrun mormant

În fiecare zi, el caută de mâncare pe lângă cimitir, în tomberoane, dar ne liniștește, menționând că nu este atât de complicat pe cât pare: Este interesant să vezi ce aruncă oamenii în zilele astea, spune Bratislav. Se încălzește cu lumânări și spune că este fericit că nu mai este deranjat de nimeni, nici măcar de poliție. Cu toate astea, ori de câte ori dă la o parte placa de acces în criptă, el se uită atent în stânga și în dreapta, pentru a nu fi observat de nimeni.

Bratislav nu este singura persoană care și-a ”făcut” casa într-un mormânt. Anul trecut, o femeie din Argentina s-a mutat în mausoleul soțului ei, pentru că îl iubea foartea mult. Cu toate acestea, Bratislav a bătut un nou record, având în vedere că de 15 ani trăiește într-o criptă. Și pare foarte mulțumit de realizarea lui.

Bratislav Stojanovic

Bratislav Stojanovic

 

cel.ro%20

Alte articole interesante

Inline
Inline