astratex.ro
Lifestyle

Nu o să îți vină să crezi ce vrea să facă Johnny Depp!

martie 25, 2016
bestkids.ro%20

Johnny Depp a fost dintotdeauna un personaj atipic pentru Hollywood, alegând de fiecare dată să stea departe de lumina reflectoarelor și să își păstreze viața privată departe de ochii curioșilor. Tocmai de aceea, în urmă cu câțiva ani, și-a achizițonat și o insulă privată, unde s-a și mutat împreună cu familia. Acum însă, Johnny Depp șochează din nou cu una din deciziile pe care vrea să le ia.

Actorul cunoscut din filmele ”The Lone Ranger” și ”Alice in Wonderland” are planuri mari în ceea ce privește cheltuirea averii pe care a obținut-o de-a lungul carierei lui la Hollywood. Nu vrea să își cumpere vile sau mașini scumpe, ci vrea să… corecteze o greșeală istorică! Mai exact, vrea să le înapoieze amerindienilor zona Wounded Knee, care reprezintă un adevărat simbol al istoriei acestora. Regiunea este momentan la vânzare, cu prețul de 3.9 milioane de dolari, o sumă simbolică pentru un actor cu suflet mare.

Zona de lângă Lacul Wounded Knee, situată chiar în cadrul Rezervației Indiene Lakota Pine Ridge este locul unde s-a desfășurat una din cele mai importante bătălii din cadrul Războiului dintre americani și amerindieni. În 1890, când un șef de trib indian a refuzat să își predea arma, trupele americane au pornit atacul împotriva băștinașilor. Totul s-a transformat într-un masacru, în care au murit 150 de oameni, inclusiv femei și copii.

Într-un interviu acordat pentru Daily Mail, Johhny Depp, care are origini amerindiene, și-a exprimat compasiunea pentru tribul Sioux, spunând că un singur gest, acela de a înapoia această porțiune de pământ ar repara instantaneu o greșeală istorică enormă. În același timp, s-a întrebat de ce guvernul american nu este dispus să plătească din proprii bani această sumă de 3.9 milioane de dolari pentru a șterge un păcat aproape capital și pentru a face dreptate urmașilor acestui trib, odată pentru totdeauna. În același interviu, și-a manifestat intenția de a cumpăra el acest teren, ca un dar pe care să îl ofere celor din tribul Sioux, spunând că terenul le aparține de fapt lor, nu guvernului american.

Dacă Johhny Depp reușește să pună în aplicare planul lui generos, poporul amerindian va putea să intre în posesia teritoriului pe care ar fi trebuit să îl moștenească dacă masacrul nu ar fi avut loc. Cu toate acestea, gestul în sine, chiar dacă generos, nu va putea să șteargă cu buretele un masacru nejustificat.

Johhny Depp este cunoscut publicului pentru rolurile lui din ”Edward Scissor Hands”, ”Alice in Wonderland”, ”Pirates of the Caraibean” și mai nou, pentru rolul lui Tonto din filmul de box office ”The Lone Ranger”.

 

 

elefant.ro%20

Alte articole interesante

Inline
Inline