starshiners.ro
Health

Nu o să crezi ce te poate ajuta să slăbești! Până acum, toți spuneau că aceste 2 alimente îngrașă!

aprilie 14, 2016
bottegaverde.ro

Recent, s-a descoperit că două alimente care erau până acum interzise în diete sunt cele care te ajută să slăbești, de fapt. Este vorba de ciocolată și vin. De ce sunt ele recomandate în dietele de slăbire și de ce sunt eficiente, până la urmă, pentru a scăpa de kilogramele în plus, afli imediat.

Un om de știință britanic a descoperit, în urma unui studiu că ciocolata și vinul sunt cele mai bune ingrediente dacă vrei să slăbești. Asta în condițiile în care industria britanică de slăbit valorează deja 2 miliarde de lire, iar peste 48 % dintre englezi se pare că au încercat să slăbească folosind metode greșite și alimente greșite.

Tim Spector, profesor la Kings College Londra a declarat, în urma studiului pe care l-a făcut, că motivul pentru care dietele nu au suces este faptul că nimeni nu a luat în calcul până acum microbii din intestine. Autorul cărții ”Mitul dietei: adevărata știință din spatele a ceea ce mâncăm” spune că sunt 1,8 kilograme de microbi în stomacul obișnuit și că microbii din corp depășesc numărul de celule cam de vreo 10 ori.

Pentru a slăbi, el recomandă să avem în considerare ciocolata, vinul, cafeaua și brânza. Fiecare individ are un set diferit de microbi în stomac, ceea ce poate influența metabolismul din corpurile noastre, inclusiv cât cântărim. Până acum, dietele nu au funcționat pentru că nimeni nu s-a gândit la rolul pe care îl joacă microbii din intestine. Dietele pe bază de control caloric nu au funcționat deoarece studiile arată că tocmai caloriile de la un anume tip de mâncare vor avea un efect diferit de la persoană la persoană.

Profesorul citează dintr-un studiu efectuat pe primate, care au fost hrănite timp de 6 ani cu o dietă din legume și uleiuri sănătoase, iar altele cu calorii arificiale. Ambele grupuri au consumat aceeași energie, dar numai primele s-au îngrășat.

Pentru a fi supli, profesorul Spector recomandă să mâncăm alimente care ajută la reproducerea bacteriilor bune în stomac, oamenii cu aceste bacterii diversificate fiind mult mai supli și sănătoși. Printre alimente, se numără ciocolata, vinul, cafeaua și brânzeturile, care conțin antioxidanți ce hrănesc bacteriile din stomac și le ajută să se reproducă.

Consumând acest tip de alimente, dar nu în exces, poți scădea în greutate, tensiunea va fi mai mică, oasele mai puternice și scade riscul de diabet. Cacaoa din ciocolată este, de fapt, cea care te ajută să slăbești, nu laptele și zahărul, mai spune el.

Concluzia este să întroduci în dietele pe care le urmați și puțin din aceste alimente, pentru a vedea care sunt rezultatele asupra organismului și cum reacționează acesta la ele.

 

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline