starshiners.ro
Beauty Tips

Nu arunca la gunoi cojile fructelor! Sunt un miracol pentru tenul tău

iunie 27, 2016
bottegaverde.ro

Dacă vrei să ai un ten perfect, atunci cu siguranță trebuie să încerci măștile de față care au în compoziție coji de fructe. Așa că după ce folosești fructele, nu arunca cojile la gunoi, ci folosește-te pentru a avea grijă de tenul tău. Cojile de fructe conțin antioxidanţi, vitaminele, fibrele sau uleiurile esenţiale care luptă cu acneea, decolorarea sau îmbătrânirea prematură a pielii tale. Așa că pregătește-te să ai un ten cum nu ai mai avut până acum!

Citește și: Cum să scapi de excesul de grăsime de pe față! Două exerciții simple, mai bune decât orice intervenție!

Coaja de portocală

O mască de față din coajă de portocală face minuni pentru ten. Coaja de portocală are vitamine şi minerale, printre care se numără  vitamina C şi vitamina A, perfecte pentru ten și piele. Vitamina C hrănește tenul, înlăturând petele cauzate de soare sau de anumite afecţiuni. Cât despre vitamina A, aceasta ajută la reducerea ridurilor, eliminarea cearcănelor şi la tonifierea tenului. Coaja de portocală conține și antioxidanți, care ajută la îmbunătăţirea elasticităţii pielii, luptă cu acneea şi protejează pielea de radicalii liberi. Pentru eficiență maximă, amestecă două linguri de coajă rasă de portocală cu 1 lingură de miere şi 1 lingură de iaurt natural. Aplică acest amestec pe faţă şi lasă să acţioneze timp de 20 de minute, apoi clăteşte cu apă caldă. Acest “remediu” va face ca tenul tău să fie mai strălucitor şi mai curat ca oricând!

Coaja de lămâie
 Lămâia este un bun astringent și antiinflamator, așa că folosește cu încredere coaja de lămâie în realizarea măștilor de față, mai ales dacă vrei să ai un ten elastic, ca la 20 de ani. Proprietățile acestui fruct sunt similare portocalei, așa că le poți și combina, dacă te ajută.  Într-un bol, amestecă 2 linguri de coajă rasă de lămâie, 1 lingură de zahăr brun, 1 lingură de miere şi 1 lingură de ulei de migdale. Ia o  cantitate mică din scrubul obţinut şi masează-ţi uşor faţa şi gâtul timp de două minute, apoi mai adaugă puţin şi lasă-l să acţioneze timp de aproximativ 10 minute. După clătire, vei observa că tenul tău pare mai tânăr și plin de viață.
Coaja de rodie
Supranumită și  “fructul raiului”, rodia conține numeroşi nutrienţi benefici sănătăţii, atât în ceea ce priveşte funcționarea internă a organismului, cât şi aspectul extern. Bogată sursă de vitamine și antioxidanți, coaja de rodie are efecte miraculoase asupra pielii, reuşind să șteargă ridurile. Fă un amestec din două linguri de coajă de rodie rasă, o lingură de suc de lămâie şi o lingură de miere. Aplică masca obţinută pe faţă şi gât şi lasă să acţioneze timp de 15 minute, apoi clăteşte cu apă caldă. Această mască va face reuşi să reducă acneea și să hidrateze complet tenul.
astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline