answear.ro
Lifestyle

Musaca de post ieftină și bună! Iată cum se prepară!

mai 2, 2016
evomag.ro

Detoxifierea din postul Paștelui continuă cu o rețetă delicioasă de musaca de cartofi, pe care o puteți pregăti chiar și după post, în momentele în care vreți un sortiment de mâncare ușor și simplu de făcut. În plus, este și foarte ieftin, așa că merită cu siguranță încercat. Haideți să vedem cum se prepară musacaua de post!

Timpul de coacere pentru acest sortiment este de 35 de minute, așa că este perfect pentru zilele în care vă este foarte foame și vreți să gustați ceva repede. Cantitățile din rețetă sunt pentru 6 porții, așa că o să vă mai rămână și pentru următoarea zi, cu siguranță.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi mari
  • o ceapă mare
  • un cățel de usturoi
  • 2 linguri de pesmet (cu vârf)
  • 1/2 lingură de făină
  • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 200 de ml  apă
  • sare, piper, alte condimente după gust

Mode de preparare:

Înainte de a începe pregătirile pentru rețetă, se aprinde cuptorul la 180-190 de grade. În timp ce putorul se încălzește, morcovii se curăță și se dau prin răzătoare. Apoi se toacă ceapa. După aceasta, morocvii și ceapa se pun într-o cratiță, alături de 3 linguri de ulei și se călesc la foc mic. Se lasă câteva minute, timp în care se amestecă încontinuu, pentru a nu se prinde.  Se curăță cartofii, se taie în felii subțiri și se pun în tavă, într-un prim strat. Tava se unge în prealabil cu făină sau pesmet. Se presară peste ei sare și piper. Deasupra, se pune compoziția de legume, care se amestecă cu puțin pesmet și se condimentează după gust.Se pune al doilea strat de cartofi, peste care se adaugă restul amestecului de legume. Se acoperă cu un strat de cartofi, condimentat pe toată suprafața. Se taie sau se zdrobește usturoiul, se călește un minut. Se adaugă jumătate de lingură de făină și se amestecă cu apă, pentru a se stinge. Tava se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptor. Se lasă 25 de minute, iar apoi se verifică cu furculița dacă este gata sau nu (se străpung cartofii, practic). După 35-40 de minute, se scoate folia de aluminiu și se mai lasă încă 10 minute în cuptor, pentru a se rumeni cartofii.

Poftă bună!

elefant.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline