starshiners.ro
Beauty Tips

Motivul de necrezut pentru care milioane de femei se machiază

iunie 27, 2016
bottegaverde.ro

Recent s-a descoperit că machiajul este o terapie foarte bună, mai ales când vine vorba de depresii sau de melancolii. Există studii recente care atestă faptul că există o legătură puternică între atenţia acordată regimului de înfrumuseţare şi beneficiile pe termen lung pentru starea generală de sănătate. Sfatul Elli.ro, în aceste condiții, este să vă machiați cât mai des și să apelați la cât mai multe măști de față, menite să vă mențină tenul sănătos!

Citește și: Cum salvezi o întâlnire de afaceri care pare destinată eșecului

Există un studiu recent, coordonat de  dr. Vivian Diller, psiholog în New York, care a folosit informaţii strânse pe o periodă de 20 de ani. Studiul arată că timpul pe care îl acordăm  îngrijirii personale influențează pozitiv și starea noastră de sănătate: “Micile ritualuri care ne permit să avem grijă de frumuseţea noastră nu ar trebuie văzute ca plăceri vinovate. Mai mult, acestea ne-ar putea ajuta să trăim o viaţă mai lungă şi mai plină de vitalitate, explică Vivian Diller. Studiul s-a concentrat asupra conceptului de bunăstare emoţională şi a legăturii cu rutina de îngrijire.

Spre exemplu, Vivian Diller spune că momentul în care te dai cu ruj înainte de o întâlnire, imediat ce l-ai aplicat şi te uiţi în oglindă, începi să te simţi diferit, să ai un alt tonus, o altă vitalitate, care îți schimbă propriul mod de a gândi lucrurile, dar și modul în care interacționezi cu ceilalți.Ești mult mai încrezătoare, iar asta duce către o stare de bunăstare emoţională, care a fost asociată cu o alimentaţie mai sănătoasă, un somn mai liniştit şi un sistem imunitar mai puternic.

În aceste condiții, ar trebui să vă gândiţi la ritualul de înfrumuseţare ca la un mod în care aveți grijă de sănătatea voastră pe termen lung: “Ştim deja că la nenumărate nivele biologice, de la sistemul cardiovascular la dezvoltarea celulelor, dacă punem accent pe momentele de relaxare putem încetini procesul de îmbătrânire, explică psihologul.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale momentelor de relaxare implică reducerea stresului prin diminuarea nivelului de cortizol, un hormon care influențează sănătatea sistemului cardiovascular.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline