starshiners.ro
Beauty Tips

Minunea din prafuri pentru față și corp. Câte tipuri de argilă sunt și cum să le folosești?

aprilie 7, 2016
bottegaverde.ro

Argiloterapia nu este un procedeu nou, dar este unul despre care se vorbește prea puțin, în condițiile în care piața este suprasaturată de produse cosmetice scumpe, care promit efecte miraculoase. Ca și procedeu, argiloterapia esta varianta sigură, fără parabeni, total naturală, care ajută organismul și tenul să se refacă și să radieze de sănătate. Printre efectele ei benefice se numără înlăturarea stresului, normalizarea tensiunii arteriale înlătură stresul și tratarea a numeroase afecțiuni. În argiloterapie pot fi folosite toate sortimentele de argilă, de la cea albă, bej, roșie, verde, albastră, până la cea violet, care este într-adevăr ceva mai rară. 

Fiecare tip de argilă vine cu setul ei de beneficii pentru corp și ten. În funcție de ceea ce vrei să ”repari”, poți alege ce tip de ariglă vrei și poți începe o cură. O mare parte dintre argile nu au numai uz extern, ci și intern, iar pentru cel de-a doua variantă, poți încerca tot felul de cure cu apă de argilă, recomandate în tratarea a diferite acțiuni. Argila o găsești în orice plafar, sub formă de pulbere sau bulgări. Prețurile variază de la 7 lei/punguță, până la 18-20 lei, pentru pachetele mai mari. Cea mai scumpă argilă este cea violet, pe care o găsești și foarte rar, prețul ei ajungând și pe la 30 lei/pachet.

Argila albă 

Este foarte versatilă, putând fi utilizată în măști de față, împachetări corporale, igienă dentară, machiaj mineral sau pentru fabricarea de săpunuri. Aceasta curăță și ajută la eliminarea impurităților. Este potrivită pentru toate tipurile de ten, în special pentru cel uscat sau sensibil. Purifică și detoxifică tenul, este remineralizantă (furnizează pielii minerale și oligoelemente) și conferă pielii o textură strălucitoare și fină.

Argila albastră

Este folosită atât intern, cât și extern. În România, argila albastră provine de la Râciu. Textura ei este untoasă și este bogată în minerale, care vă vor face tenul foarte fericit. Este recomandată în tratarea cancerului, eczemelor, hepatitei, infecției urinare, ulcer, nevroze, vaginite și alt tip de afecțiuni. Folosită în măști, ea aduce un plus de minerale tenului, fiind foarte bogată în magneziu, potasiu, sodiu, fier, calciu, sulf, siliciu, precum și oligoelemente ca argitul, germaniul și titanul. Argila albastră este indicată și în detoxifieri, întreținerea tonusul muscular, având efecte benefice și în reglarea tensiunii arteriale.

Argila roșie

Cunoscută sub numele de bentonită, acest tip de argilă este un puternic hidratant şi tonifiant al pielii. Ea încetineşte procesul de îmbătrânire și regenerează țesuturile. Fiind antiacidă, combate hiperaciditatea gastrică, ameliorând și durerile locale. Este potrivită pentru orice tip de ten, în special pentru cel tern și cuperozic. Argila roșie absoarbe excesul de sebum și este puternic remineralizantă, oferind pielii săruri minerale și oligoelemente de care are nevoie pentru a fi catifelată și fină.

Argila verde

Este bogat în săruri de magneziu şi de calciu, drept pentru care cicatrizează și combate inflamaţiile reumatice. Aplicată în măști de față, argila verde este foarte eficientă în tratamentul tenurilor grase și acneice, curățând tenul în profunzime și reactivând circulația la nivelul feței. Ceea ce trebuie știut este că atunci când este folosită în măști pentru față, atunci când se usucă, începe să strângă pielea foarte tare. O să simți o senzație profundă că lucrează și că absoarbe toate impuritățile. După ce o dai jos, tenul tău va fi foarte roșu, drept pentru care este indicat să folosești produse de hidratare.

Argila violet

Argila violet o găsești mai greu, dar este foarte eficientă în ameliorarea efectelor îmbătrănirii, mai ales când este folosită în măști de față. Elimină impurităţile şi contribuie la revitalizarea tenului, având o puternică putere de absorbție a impurităților și o capacitate mare de schimb ionic (schimbul de ioni dintre mineralele pe care le conţin şi piele). Îndepărtează celulele moarte, având acţiune exfoliantă şi revitalizează în profunzime pielea prin aportul de numeroase oligoelemente.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline