starshiners.ro
Beauty Tips

Metode naturale de epilare facială chiar la tine acasă!

iulie 19, 2016
bottegaverde.ro

Există diferite metode pentru îndepărtarea părului de pe față. Unele dintre ele sunt cu adevărat eficiente,cum ar fi electro-epilarea și epilarea cu laser, dar acestea necesită cheltuieli mai mari. În acest articol poți găsi câteva idei de epilare a părului facial la domiciliu, care nu necesită cheltuieli financiare speciale și sunt la fel de eficiente.

Citește și:  EPILARE FACIALĂ LA TINE ACASĂ! CUM SĂ SCAPI DE PĂRUL NEDORIT FOLOSIND CEA MAI SIMPLĂ METODĂ

Remediu natural pentru îndepărtarea părului cu bicarbonat de sodiu.

Acest tratament trebuie să se efectueze seara, înainte de a merge la culcare. Se amestecă 1 lingură de bicarbonat de sodiu cu 200 ml de apă clocotită, se amestecă și se lasă să se răcească. Se înmoaie în soluție o bucată mică de bumbac sau tifon, se stoarce și se pune pe zonele în care crește părul nedorit. Se fixează un plasture și se lasă peste noapte. Dimineața, după îndepărtarea bandajului, asigurați-vă că aplicați o cremă nutritivă.  După 2-3 tratamente veți observa că părul de pe față va începe să cadă.

Un alt remediu popular pentru îndepărtarea părului facial este iodul de la farmacie 

Pentru prepararea acestui remediu popular aveți nevoie de: 2 ml de iod, 1,5 ml de amoniac, 40 ml de alcool 96% și 10 ml de ulei de ricin. Se amestecă toate ingredientele și se lasă până când amestecul devine incolor. Acest amestec se freacă în zonele feței afectate de pilozitate, în fiecare dimineață și seara. Părul va începe să se deterioreze după câteva zile de utilizare. Există voci care susțin că aceasta este soluția pentru a elimina permanent sau pentru a reduce părul de pe față.

Remediu pentru eliminarea sau reducerea părului facial – ulei de urzică

Această rețetă este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri și a fost folosită de femeile din secolul al 17-lea:

Se pun 3 linguri de semințe de urzică în 100 ml de orice ulei vegetal. Se lasă să stea timp de 14 zile într-un loc cald. Dupa, strecurați printr-un tifon și puneți într-un borcan de sticlă și închideți capacul. În fiecare seară, se aplică amestecul pe o bucată de bumbac sau tifon îmbibat în ulei de urzică, pe zonele afectate și se lasă timp de o jumătate de oră. După aceea, se spală cu apă caldă și săpun. Se tratează fața în acest fel, până când părul cade complet.

Usturoiul ca remediu eficient pentru îndepărtarea părului facial.

Aplică suc de usturoi proaspăt stors pe părțile problematice ale feței de mai multe ori pe zi. Se lasă sucul de usturoi pe față timp de o jumătate de oră, pentru a obține rezultate maxime. Clătește cu apă caldă și aplică o cremă de față hrănitoare.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline