starshiners.ro
Lifestyle

Lucruri ciudate care se întâmplă când dormi și ce înseamnă ele!

mai 11, 2016
bottegaverde.ro

Se întâmplă tuturor să experimentăm tot felul de stări mai mult sau mai puțin ciudate atunci când suntem în pat, pe punctul de a adormi sau chiar în anumite stadii ale somnului. De unele suntem conștienți, de altele nu. Dar asta nu le face mai puțin ciudate. Mai ales că în cazul multora din ele, chiar și atunci când te trezești rămâi cu un sentiment foarte ciudat care te încearcă. Care din lucrurile de mai jos ți s-au întâmplat până acum?

Senzația de cădere

Acest lucru se întâmplă de cele mai multe ori cu puțin timp înainte de a adormi. De obicei, atunci când visezi, corpul tău este paralizat, dar uneori poți începe visul chiar și înainte ca organismul tău să își dea ”shutdown” pentru somn. Atunci apare această senzație de cădere, care poate fi destul de intensă, pentru că îți lasă impresia că aluneci în gol de pe o stâncă, din cer sau de la orice înalțime foarte mare. Cercetătorii nu prea sunt siguri de ce apare această senzație, dar menționează că se întâmplă atunci când ești foarte obosit sau vii după o perioadă lungă în care nu ai dormit.

Paralizia în somn

De ceva timp, te trezești de dimineața și observi că nu poți vorbi sau nu poți mișca niciun mușchi. Senzația durează de la câteva secunde până la câteva minute și este total înspăimântătoare. În esență, acesta este chiar opusul senzației de cădere pe care o ai în somn, la nivel de proces. În acest caz, creierul tău se trezește înaintea corpului, corp care oricum este inert și paralizat în timpul somnului. Drept pentru care, el practică așteaptă ca acesta să se trezească. Poți avea senzația că nu poți să respiri, și asta datorită faptului că mușchii responsabili de acest lucru sunt încă în stare de somn, adică paralizați.

Citește și: Ai visat apă recent? Iată ce se ascunde în spatele visului tău și cum trebuie să îl interpretezi corect!

Somnambulism

Cele mai multe obiceiuri ciudate legate de somn sunt inofensive. Dar somnambulismul este unul foarte periculos, având în vedere că poți cădea sau te poți împiedica te orice. Legat de somnambulism, specialiștii spu că el apare atunci când ești pe punctul de a te pregăti să te trezești, iar corpul tău începe să se miște, dar nu suficient de mult încât și creierul să fie treaz. De aceea nici nu îți aduci aminte de acest lucru atunci când te trezești. Sunt unii oameni care gătesc, somnambuli fiind, mânâncă și conduc mașini.

Visele recurente

Visele recurente sunt un semn al faptului că există undeva, la nivel de subconștient niște probleme care nu au fost rezolvate. Acest tip de vise se bazează pe fapte reale, inspirate din viață. Visatul oferă creierului posibilitatea de a rezolva și de a reevalua anumite situații, înainte de a le cataloga drept amintiri.

 

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline