starshiners.ro
Lifestyle

Lora, într-un interviu despre muzică, trucuri beauty și styling

aprilie 20, 2016
lora
bottegaverde.ro

Lora a vorbit sincer, curat și la subiect pentru cititoarele elli.ro. Și pentru că discuția dintre noi a fost cu un strop de culoare, ne-am gândit să realizăm și interviul în acest mod. Așadar, mai jos veți găsi o conversație …. (da, punem și niște ”Puncte Puncte” pentru că  Lora urmează să lanseze o piesă care chiar așa se va numi) …. conversație, hmmm, o conversație să-i spunem …  savurosă, care conține întrebări pentru toți curioșii. Lora a vorbit despre pasiunea pentru muzică, cum și-a dat seama că va fi artistă, ce semnifică pentru ea piesele pe care le lansează, dar și despre cele mai reci perioade din viața ei, plus bârfele din ultima perioadă. Și cum nu puteam afla mai bine decât de la ea despre toate aceste lucruri, vă invităm să poftiți la  … lectură!

Lora, alături de iubitul ei, Ionuț Ghenu

Lora, alături de iubitul ei, Ionuț Ghenu

Pe cântăreață o puteți găsi și pe pagina de Facebook LoraOfficial
Lora, în ultima perioadă te-ai implicat în tot felul de activități, fie că vorbim de muzică, modă, afaceri, mașini. Ce poți să ne povestești despre asta?

Îmi place să am activitate, să mă simț utilă. Nu-mi place să stau prea mult, pentru că încep să simț că trece viață pe lângă mine. De când mă știu mi-am dorit să ajung o femeie puternică și independentă financiar pentru că, altfel, nu aș fi putut să fiu stăpână pe gândurile și deciziile mele.

Ce înseamnă muzica pentru tine?

Muzica este marea mea iubire. Am devenit foarte geloase și posesive una cu cealaltă. Mă feresc să am în jurul meu oameni care nu înțeleg că nu e un ‘moft’. E parte din cine sunt, e că un organ vital în plus.

Când ți-ai dat seama prima dată că vrei să te faci artistă?

Nu cred că poți să te faci artist. Cred că ești cine ești și că oricât ai încerca să-ți reprimi latură artistică, ea va găsi mereu o portiță să iasă la suprafață. Am încercat să fac asta o perioadă. De dragul „prietenilor’ care mă considerau o ciudată, de dragul mamei care nu putea să-mi vadă un viitor altfel decât sumbru, de dragul iubiților care, ba erau cuceriți definitiv, ba erau speriați și se simțeau depășiți de situație. E ciudat, pentru că ceea ce mă ține pe mine în echilibru a reușit de cele mai multe ori să-i dezechilibreze pe cei din jurul meu. Tocmai acest dezechilibru m-a făcut să plec de fiecare dată. Este ca un reper pentru drumul corect pe care trebuie să pășesc.

Cine te-a sprijinit cel mai mult în drumul spre lumea muzicii?

Muzică însăși, visele mele și un sentiment inexplicabil de certitudine că eu am dreptate și știu mai bine decât oricine cine sunt. Am avut noroc de câțiva oameni care au apărut în momente cheie. Profesorul meu de muzică, cel care m-a descoperit din clasa 1, în prima zi de școală și câte un sfat care sună a pildă din gură unor oameni buni și înțelepți, întâlniți întâmplător. Am fost mereu intuitivă, deschisă emoțional și atentă la „semne’.

Când erai mică le cântai prietenilor sau făceai simfonii sub duș, ori în pauzele școlare?

Mi se întâmplă să cânt la școală. Aveam și colegi care mă admirau. Acum îmi scriu pe facebook și mă felicită. Cât despre duș, a fost al 2 lea microfon al meu, după aprinzătorul de la aragaz.

Lora iubește muzica de când era copil

Lora iubește muzica de când era copil

Care era artistul tău preferat când erai mică? Dar acum?

Îmi plăceau toți artiștii. Am crescut ascultând de la Țină Turner la Paula Abdul, Mariah Carey și Meat Loaf. Eram fascinată de puterea hiturilor de a sincroniza simtulrile oamenilor.

Cât de greu ți-a fost când ai venit în București?

Un an întreg nu am ieșit decât până la studio și înapoi la prietenii care mă găzduiau. Erau tineri căsătoriți și mereu aveam impresia că deranjez și încercam să fiu invizibilă. Mi s-a întâmplat de multe ori să se facă prea târziu și să nu am bani de taxi să mă întorc „acasă”, prin urmare am dormit multe nopți în studio. La un moment dat am fost luată sub aripa protectoare a lui Robert Anghelescu din trupă Proconsul și a soției lui, care mi-au devenit cei mai buni prieteni. Au crezut foarte mult în mine și am primit cele mai bune sfaturi care-mi stau la temelie.

Credeai că vei ajunge celebră vreodată?

Niciodată nu mi-am dorit să fiu celebra. Am vrut doar să-mi găsesc locul și oamenii. Mi-am dorit să cânt, să fiu înțeleasă și iubită pentru asta. E greu de explicat, dar atunci când cânt e singurul moment când nu mă simț singură și când viață mea are sens. Am același sentiment și când îmi aud muzică la radio și mă gândesc că poate, cine o aude în același timp cu mine simte ce simț și eu.

Pe cântăreață o puteți găsi și pe pagina de Facebook LoraOfficial
Cum este acum viața ta în comparație cu cea din urmă cu 10 ani?

Sunt fericită că am locul meu și că am reușit să-mi aduc familia aproape. Sunt entuziasmată și speriată de fiecare dată la fel atunci când urmează să lansez o nouă melodie și oricât de multă experiență de viață aș acumula, oricât de înțeleaptă m-aș crede, viață reușește mereu să mă surprindă cu aceleași vechi provocări, împachetate mereu altfel, care mă fac să cred că încă nu fac diferența între naivitate și idealism. Poate tocmai pentru că sunt idealistă sunt naiva aia care crede că dacă dau șanse oamenilor, aceștia vor aprecia într-o zi că am fost în viața lor, omul care a crezut în latura lor bună.

În ce relații mai ești cu fostele tale colege de la Watsabi?

Când ne vedem ne salutăm, vorbim, depănăm amintiri. Ultima data când m-am întâlnit cu Vero (Nigga) am avut o supradoza de râs și plâns.

Știm că între timp ți-ai deschis o școală de muzică. Cum merge? Sunt elevi?

„Stage Academy” este locul pe care-l visam din copilărie. Așa mi-ar fi plăcut să arate școala unde să studiez eu muzică și arta de a fi eu însămi, acceptată și apreciată de profesioniștii în domeniu. Alături de asociatul meu, împlinim acest vis celor ce nu pot trăi fără muzică, dar și al celor ce vor să evadeze prin artă. Avem 5 luni și 170 de elevi. Suntem o comunitate care continuă să crească și să facă lucruri frumoase împreună. Sunt foarte entuziasmată de „Tabără de muzică” pe care am organizat-o, nu numai pentru cei care aparțin de Stage Academy, ci și pentru cei care vor să cânte, să compună alături de noi și să simtă „spiritul” acestei echipe.

Lora se numără printre cele mai iubite artiste din România

Lora se numără printre cele mai iubite artiste din România

Cât de mult își doresc tinerii să devină artiști? Avem voci în România?

România este plină de talent. Și 5 sezoane în juriul Next Star mi-au intărit acest crez. E în genă acestei nații. Suntem un mix de popoare a cărui cea mai întâlnită calitate este talentul artistic. România simte muzica, iar în asta stau mărturie milioanele de vizualizări pe youtube care la o singură piesă pot depăși numărul românilor din țara.

A fost greu drumul către celebritate?

E simplu să fii celebru. Greu este să ajungi celebru având conținut bun. Greu este să fii celebru pentru că însemni cu adevărat ceva pentru oameni, le atingi inimile și oricine ar încerca să-ți facă rău sau să le schimbe percepția, ei să respecte și să creadă în tăcerea ta,  în sentimentele reale expuse doar prin arta ta și în calitatea conexiunii dintre ține și ei.

Ce sacrficiii ai făcut de dragul muzicii?

Rezultatele pe care le am în carieră atrag foarte mulți oameni falși în jurul meu, care de cele mai multe ori mă consideră mai mult un obiect, un bun ce le poate fi folositor, dar iubirea pentru muzică mă ajută să fac curățenie în jurul meu și fac asta chiar dacă mă doare. Aș fi fericită dacă iubirea pentru muzică ar fi singură iubire de care am nevoie.

Pe cântăreață o puteți găsi și pe pagina de Facebook LoraOfficial
Au fost momente în care ai cedat, ai fost în depresie când ai ajuns în București?

E o voce în interiorul meu care-mi cântă cântece de vitejie atunci când mă simt mică și neputincioasă. Și îmi cântă des.:)

Mai știm și că ai trecut printr-un divorț. Cum ai reușit să te vindeci sufletește după despărțire?

Am cântat despre asta în „Singuri în doi” alături de Peter Pop.

Acum ai o relație publică cu managerul tău. De ce ați anunțat atât de târziu că sunteți împreună? De ce totul în secret?

Relația mea nu a fost niciodată un secret. Nu tot ce este ținut în mediul privat este secret. A nu se confundă privat cu secret. Că am ales să vorbesc în mediul public despre asta, adică m-am expus în față unor necunoscuți care s-au simțit liberi să se comporte și să-și exprime părerile că și cum trăiesc în mediul meu privat, nu înseamnă că am „recunoscut” ceva, înseamnă că am simțit să împart ceva special pentru mine, cu ei. Am ales un moment într-o emsiune „live” în față unor moderatori pe care îi respect (Teo Trandafir & Bursucu’) și am vrut ca anunțul meu să plece din acel loc curat.

Pe cântăreață o puteți găsi și pe pagina de Facebook LoraOfficial
Cum ai reușit să treci peste bârfele din ultima perioadă. Bănuim cum nu a fost ușor să vezi zi de zi cum niște necunoscuți își dau cu părerea despre relația ta …

Nu poate nimeni să creadă că știe mai bine ce înseamnă pentru mine o relație și când anume conexiunea dintre 2 oameni se poate numi relație de iubire. Nu e corect nici pentru cei față de care emit păreri și nici față de ei înșiși pentru că își creează o realitate falsă. Din punctul meu de vedere, poți iubi o viață un om și să nu ai nicio relație cu el. Nu toate poveștile sunt la fel, nu toate sunt stereotipuri chiar dacă așa s-a dorit „împachetarea”: ‘Blonda care „s-a ajuns” și crede că i se cuvine și i se iartă tot, călcând pe cadavre și făcând victime în drumul ei spre glorie.’  Pare foarte complicat pentru cine nu cunoaște adevărul și se lasă influențat de anumite declarații menite să rănească, din dorință de răzbunare sau de a câștiga bani și expunere.  Pentru unii este mai simplu să creadă că cineva are succes pentru că are ceva în minus față de ei, nu ceva în plus. Gândul asta îi face să se simtă „mai buni” și trăim încă în țara unde, din păcate, este propovăduită „psihoză” cum că omul bun nu reușește, nu are succes. Dar e foarte simplu. Răutatea și bârfă generează bani și atenție. Acum sunt mult mai împăcată cu tot ce mi s-a întâmplat și recunosc că m-a ajutat și faptul că 90% dintre cei care au lovit în mine pe nedrept m-au sunat să-și ceară iertare. De asta-i bine că am tăcut și i-am lăsat să-și dea singuri seama, să tragă singuri concluziile. Am fost la rândul meu „momită” cu mulți bani pentru a spune lucruri, dar mulțumesc Lui Dumnezeu, am avut înțelepciunea să spun „NU”. Gândirea mea, cred eu, funcționează logic:  dacă ești pus în situația de a alege, alege-i mereu pe cei care țin la ține, care îți vor binele și ți-au demonstrat asta cu fapte, nu vorbe. Nu ai voie să stai lângă oameni care te rănesc, care au o față pentru lume și o altă pentru ține, care se prefac că-ți sunt prieteni pentru a-și atinge anumite scopuri, nu ai voie să fii „treaptă” nimănui fără să știi că doar asta reprezinți , nu ai voie să stai lângă oameni care se victimizează și manipulează pentru bani, atenție și simpatie. Nu e corect să dai vina pe alții pentru greșelile tale, ce te-au adus în punctul în care, cei pe care îi iubești și care te iubeau, să aleagă alt drum, fără tine. Suntem datori față de cei pe care susținem că-i iubim să le înțelegem suferințele, diferențele și dacă nu putem să-i facem fericiți,  să-i lăsăm liberi. Eu asta am făcut mereu. Consider că asta înseamnă să „nu-ți construiești fericirea pe nefericirea altuia” și important e că lumea să vadă că există și variantă la fel de nedreaptă, în care cineva își construiește nefericirea pe fericirea altuia. De aia o minte deschisă, mai ales în chestiuni ce țin de emoții și sentimente, este poate cea mai mare calitate pe care o poate avea un om.

Ești o persoană împlinită?

Sunt un om a cărui singură preocupare, momentan, e cum va sună următoarea melodie. Sau cel puțin așa simț acum, când răspund la aceste întrebări. E cam înnorat afară și cred că mă afectează emoțional. De asta am și programat studio în seară asta. 🙂

Lora nu are secrete și susține că a spus mereu adevărul, iar explicații are de dat doar în fața fanilor ... despre muzicăLora nu are secrete și susține că a spus mereu adevărul, iar explicații are de dat doar în fața fanilor ... despre muzică

Lora nu are secrete și susține că a spus mereu adevărul, iar explicații are de dat doar în fața fanilor … despre muzică

Cum te înțelegi cu familia iubitului tău?

Sunt niște oameni minunați care mi-au mărturisit sincer și vizibil emoționați că și-au dorit foarte mult un om că mine în viață lor. Sentimentul e reciproc.

Cum reușiți să lăsați partea pesoanlă la ușă când vă ocupați de muzică?

Aici este într-adevăr o provocare a cărei șanse de reușită stă în respect, înțelegere și încredere.

Știu că faceți și acte caritabile împreună, ce v-a determinat?

Ne încearcă aceleași trăiri atunci când aflăm anumite povești despre viață unor oameni al căror „test” este mai greu.

Pe cântăreață o puteți găsi și pe pagina de Facebook LoraOfficial
Ce melodii pregătești pentru perioada următoare?

Mâine, 20 aprilie, lansez o colaborare cu Cortes, o piesă care, din nou, este plină de emoții reale, trăite și asumate. Îmi place mult piesă și îmi place mult cum reușește Cortes să spună atât de natural și aparent simplu, lucruri atât de profunde. Mă bucur că s-a gândit la mine pentru a face echipă pentru „Puncte puncte”. Videoclipul în regia lui Florin Boțea este că un puzzle format din amintiri de care ne e dor sau le regretăm.

Ce înseamnă pentru tine ultimul tău single? Cum a fost compus el?

„Ne împotrivim” s-a născut în urmă unor discuții cu o prietenă dragă, intamplător și compozitor de excepție, Theea Miculescu. La un pahar de vin, înconjurată de o lumina caldă, în fată acestui om de o inteligentă și o înțelepciune demne de talentul ei, mi-am deschis sufletul și i-am mărturisit luptele mele interioare, fricile și alți demoni care mă împiedicau să fiu în acord cu inimă mea. După o lună am primit piesă pe mail, când eram pe punctul de a lansă altceva. Am ascultat-o în masină și am rămas acolo cel puțin jumătate de oră pană mi s-au terminat lacrimile. Niciodată nu m-am simțit mai expusă și mai vulnerabilă decât atunci când am lansat „Ne Împotrivim”. Mulțumesc din inimă producătorilor  de la HAHAHAPRODUCTION, Șerban Cazan, Florin Boka și Lucian Nagy pentru magia pe care o simț când lucrez cu ei, pentru încrederea pe care mi-o dau de fiecare data când păsesc în acel studio, că pot să-mi deschid inimă și să cânt așa cum simț, fără restricții, fără bariere.  Faptul că piesă e incă în topuri mă face să simt că sunt pe drumul cel bun și că orice s-ar întâmpla în viața mea privată, oricât de dureros ar fi, oricâte despărțiri și iubiri ar urma, muzica este drumul, scopul și destinația.

Pe cântăreață o puteți găsi și pe pagina de Facebook LoraOfficial
Ce semnifică melodia ”Prin mulțime”?

Piesă „Prin Mulțime” vorbește despre cât de greșit și câtă durere poate să-ți aducă alegerea confortului în detrimentul iubirii. În iubire nu e mereu confortabil și nu ai cum să te simți mereu în siguranță. Iubirea ne face și puternici și vulnerabili în același timp. Iubirea te învață lecția răbdării, a toleranței, a iertării, a înțelegerii și a eliberării când toate acestea nu sunt suficiente.

Muncești mult la clipuri și melodii?

Munca mea constă în capacitatea de a-mi deschide mintea și inima și de a le da starea și vocea să cânte. După ce fac asta, urmează muncă echipei la sunet, frecvențe, energii, imagini. Ne acordăm unii cu alții pentru un rezultat veridic.

Cât ești de implicată în ceea ce faci?

Sunt trup și suflet implicată în ceea ce fac și cred că publicul meu mă iubește pentru că simte asta. Poate nu mă înțelege mereu, dar mă simte.

Care este cea mai dragă piesă a ta?

Nu pot alege între piesele mele. Fiecare are personalitatea și farmecul ei. Îmi plac și cele jucăușe și amuzante dar și cele profunde și serioase. Pe durată unui concert Lora, trecem prin foarte multe stări.

Pe cântăreață o puteți găsi și pe pagina de Facebook LoraOfficial
Cât de mândră este familia ta pentru ce ai ajuns?

Familia mea este foarte mândră, chiar dacă uneori le simt îngrijorarea celor dragi, pentru că mă consum poate prea mult din cauza efectelor secundare. Dar viața e bine să fie „cu de toate” că să apreciezi lucrurile bune și oamenii valoroși. Lecțiile de viață sunt un izvor nesecat de inspirație.

Un mesaj pentru cititoarele elli.ro? 🙂

Dacă ați avut răbdarea să citiți tot și am reușit să va fac să mă cunoașteți un pic mai bine, înseamnă că a fost un interviu reușit. Și asta pentru că îmi place mult acest site. Mult succes! A! Fețelor, întotdeauna tinteti-va mințile și inimile deschise.

Mulțumim, Lora!

p.s: Astăzi, Lora lansează un clip frumos, iar piesa sigur va fi în topuri, așa că fiți pe fază!

Lora ... ”Puncte negre”

Lora … ”Puncte Puncte”

Pe cântăreață o puteți găsi și pe pagina de Facebook LoraOfficial
astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline