starshiners.ro
Lifestyle

Lămâile otrăvitoare din comerț! Lista cu substanțe chimice de pe etichetă care vă pun sănătatea în pericol

aprilie 21, 2017
bottegaverde.ro

Lămâile otrăvitoare din comerț care vă pun viața în pericol din cauza chimicalelor cu care sunt stropite se găsesc în foarte multe supermarketuri, însă, de cele mai multe ori, oamenii nu se uită pe etichetă și cumpără fără să știe că fructele exotice nu sunt bune pentru sănătatea noastră. 

CELE MAI NOCIVE ȘI CELE MAI SĂNĂTOASE ALIMENTE PE CARE LE CONSUMĂM?

Lămâile sunt folosite în prepararea de prăjituri, atât coaja, cât și fructul, în limonadă sau în mâncăruri, fiind bogate în vitamina C și recomandate atât de medici, cât și de nutriționiști. Ceea ce nu știu foarte multe persoane este că lămâile importate la noi în țară sunt stropite cu animite pesticide care cu timpul dezvoltă boli grave. Evident că nu toate fructele exotice din această categorie conțin substanțele de pe eticheta de mai jos, însă important este ca de fiecare dat când cumpărați lămâi, dar și alte legume sau fructe, să inspectați eticheta pentru a vedea ce conțin.

Lămâile otrăvitoare, risc de îmbolnăvire

FOTO: RADIO CRAZY

FOTO: RADIO CRAZY

O chimicală foarte periculoasă pentru organismul uman este pesticidului Imazalil, care este interzis de Legislaţia Uniunii Europene, însă mulți comercianți îl folosesc în continuare pentru protejarea portocalelor şi lămâilor de deteriorarea provocată de mucegai şi ciuperci. Cercetătorii de la Universitatea Cornell au descoperit că citricele, bananele, dar şi alte fructe sunt tratate cu imazalil pentru ca acestea să nu se degradeze în timpul stocării, imediat după rcoltare. Oamenii de știință au realizat teste pe animale cu pesticid imazail, iar reacțiile au fost: fenomenul „piele de găină”, încordări musculare, tensiune arterială scăzută, tremur şi stări de vomă, dar și apariția dermatitei de contact.

O substanță la fel de periculoasă este E 233 Tiabendazol (n.r. – fungicid utilizat pentru suprafaţa fructelor; doza maximă admisă prin lege este de 0,1 mg/kg corp). Aceste Încercați pe cât posibil să evitați consumarea cojilor citricelor, să spălați fructele și să vă asigurați că le puteți consuma fără să vă expuneți anumitor riscuri.

FOTO: PEXELES.COM

 

BEI CAFEA ZILNIC? IATĂ CE AFECȚIUNI POȚI SĂ DEZVOLȚI DIN CAUZA ASTA
astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline