watchshop.ro%20
Lifestyle

Jesica Zamfir te învață să gătești rețeta cu care a câștigat concursul MasterChef

februarie 15, 2016
jesica-zamfir-elli
watchshop.ro%20

Jesica Zamfir a reușit să câștige concursul MasterChef, de la Pro TV, cu un deset inedit. Prăjitura i-a dat gata pe bucătarii șefi.

Ingrediente pentru 8 porții:

Pentru para vanilată:

  • 8 pere
  • 1 păstaie de vanilie
  • 10 linguri de zahăr
  • 1 litru de apă
  • 200g ciocolată alba

Pentru brioșa de ciocolată:

  • 3 ouă
  • 1 gălbenuș de ou
  • 100 g unt
  • 200g ciocolată neagră
  • 150 g zahăr
  • 3 linguri de faină
  • 1\4 linguriță praf de copt

Pentru sosul de fructe de pădure și mango:

  • 200 g fructe de pădure
  • 100 g mango
  • 2 linguri de zahăr
  • 1-2 lingură de coniac

Preparare

Se curață perele de coaja, li se inlatura cotoarele si se pun la fiert in siropul facut din zaharul si pastaia de vanilie. Se lasa la fiert circa 20 de minute. Între timp se prepara briosele. Untul si ciocolata se topesc pe baie de aburi, iar ouale si zaharul se bat spuma Se incorporeaza faina si praful de copt, apoi se toarna usor ciocolata topita amestecand usor cu spatula. Se tapeteaza cu faina 8 forme pentru savarine care se umplu un pic mai mult de jumatate. Se pun in cuptor incins si se coc timp de 18 minute la 180 de grade. Cand sunt gata, se ung cu putina apa vanilata in care au fiert perele, apoi se trec prin fulgi de ciocolata neagra. Para fiarta si racita se trece prin ciocolata alba, topita si ea pe baie de aburi, si se da la congelator timp de o ora. Pentru sos, fructele de padure se pun pe foc impreuna cu zaharul si cateva linguri din siropul de la pere. Cand incepe sa se reduca, le flambam un pic cu coniac, apoi le trecem intr-un recipient pentru blender impreuna cu bucatile de mango.

FOTO: Teodora Maftei

Poftă bună!

iarena.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline