starshiners.ro
Health

Învinge depresia în 6 pași! Iată care sunt aceștia și de ce sunt atât de importanți!

august 9, 2016
bottegaverde.ro

Depresia scurge energia din noi și speranța de a face lucrurile care ne fac fericiți. Nu e ușor să învingem depresia, mai ales atunci când totul în jurul nostru este gri și stresant. Fă o pauză la un moment dat din toată nebunia care te înconjoară și în cele din urmă vei ajunge în punctul în care dorești.Te vei simți mai bine și mai fericit. Iată cum să învingi depresia în 6 pași simpli!

Cura de slăbire

Primul pas este de a face o schimbare în alimentație, dacă vrei să învingi depresia. Mănâncă mai multe produse bogate în carbohidrați și redu consumul de proteine. Carbohidrații pot stimula hormonul fericirii – serotonina. Carbohidrații pot fi găsiți în cartofi, fasole, orez. Evită carne, lapte și brânză. Nu uita de pește și fructele de avocado, acestea 2 sunt pline cu acizi grași nesaturați, care vor proteja sistemul nervos.

Nu economisi energie electrică dimineața

Porniți toate becurile din apartament atunci când te trezești sau cumpărați o lampă cu halogen și setați-o să se aprindă cu 30 de minute înainte de a fi timpul să vă treziți. Acest lucru este pentru a ne convinge creierul că este dimineață.

Suferi de insomie și depresie? Iată ce trebuie să folosești pentru a scăpa de ele

Petrece mai mult timp în afara casei

Lumina naturală crește producția de serotonină din creier, așa că pe cât de mult posibil ieși afară, plimbă-te în parc, ieși cu prietenii, fă sport. Orice fel de activitate pe care o ai afară, sub soare, o să îți facă bine și va pune capăt depresiei pe care o ai.

Profită de uleiurile esențiale

Se combină câteva picături de uleiuri esențiale naturale pure de lămâie, rozmarin, mentă, busuioc, vanilie sau lavandă și se amestecă într-o lampă aromă cu o cantitate mică de apă. Puneți acest amestec în camera de zi. Sau se amestecă toate cele de mai sus, cu 2 linguri de miere, lapte și sare și adăugați la cada de baie. Rămâi în cadă timp de 15 până la 20 de minute. Acest lucru te va face să te simți fericită.

Folosește culori vesele, care să te scoată din depresie

Flori galbene și portocalii într-o vază, perne galbene luminoase, perdelele portocalii te pot ajuta să învingi starea proastă de spirit, mai ales în zilele înnorate. Culorile roșu și albastru au un efect enorm asupra stării tale de spirit. Culoarea roșie poate încărca bateriile și albastru vă poate calma.

Începe să scrii un jurnal personal

Ai nevoie de o oră pe zi pentru tine, în fiecare noapte, înainte de culcare, de exemplu. Începe un jurnal personal și scrie acolo tot ce s-a întâmplat peste zi și cum te-ai simțit când s-a întâmplat. Scrierea unui jurnal te va ajuta să te simți relaxat.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline