watchshop.ro%20
Lifestyle

Învață să prepari o delicatesă din bucătăria indiană! Te vei linge pe degete

iulie 6, 2016
watchshop.ro%20

Dacă îți place mâncarea indiană, atunci este clar că trebuie să încerci bharta de vinete, adică un fel de curry de legume mărunțite din regiunea Punjab. Se face foarte ușor și este potrivită pentru vară, fiind o mâncare lejeră, ușoară și fără prea multe calorii. Iată cum se prepară! 

Citește și: Limonada cu lavandă, un adevărat elixir antistres

Pentru realizarea acestui sortiment de vară, ai nevoie de următoarele ingrediente:

2 vinete (800 gr)
1 ceapă mare (cca 200 gr)
1 ardei iute verde
4 căței usturoi
30 gr ghimbir
1 roșie bine coaptă
2 lingurițe pastă de roșii
1/4 lingurită chimion măcinat
1/4 linguriță garam masala
5 linguri ulei

Garam Masala se prepară în felul următor:

1.5 lingurițe chimion măcinat
1.5 lingurițe coriandru boabe măcinate
1.5 lingurițe cardamom verde măcinat
1 linguriță piper negru măcinat
3/4 linguriță semințe fenicul măcinate
1/4 linguriță scorțișoară măcinată
1/4 linguriță cuișoare măcinate
1/4 linguriță dafin măcinat
1/4 linguriță ghimbir pudră
1/8 linguriță nucșoară măcinată

Mod preparare Bharta vinete

  1. Pentru garam masala, ingredientele se amestecă într-un recipient.
  2. Vinetele se coc în cuptor sau pe plită. Se curăță de coajă și se toacă mărunt, ca la salata de vinete, fără a le scurge de suc.
  3. Cât timp se fac vinetele, în uleiul încins se adaugă ceapă tocată mărunt și ardei iute tăiat cubulețe. Se presară puțină sare. Se călește totul la foc mic până când ceapa este foarte moale, dar nu o lăsați să se rumenească
  4. Se adaugă ghimbirul răzuit, pasta și usturoiul strivit și se mai călește încă 2 minute, până când simțiti o aromă parfumată.
  5. Se adaugă roșia dată pe răzătoare, pasta de roșii și chimionul. Se sotează timp de 5 minute.
  6. Se adaugă piureul de vinete si garam masala. Se mai fierbe totul încă 5 minute.
  7. Se servește caldă sau rece, de preferință cu pâine indiană
iarena.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline