vola.ro
Beauty Tips

Ingredientul folosit de cele mai frumoase femei. Ieftin, ușor de găsit și care face miacole pe pielea ta

aprilie 7, 2016
ulei maceste femei frumoase
Divisima

Uleiul de măceșe nu este foarte cunoscut și nici foarte utilizat de către femeile din România. El este însă folosit de sute de ani de către femeile din Argentina și Chile, fiind unul dintre secretele bine păzite ale frumuseții lor. Printre beneficiile pe care le are asupra tenului, se numără regenerarea pielii, protejarea pielii de radicalii liberi și calmarea ei în cazul arsurilor. Este unul dintre produsele care nu trebuie să îți lipsească din casă, dacă vrei să ai un ten impecabil!

Măceșul este de fapt, trandafirul sălbatic. Cu siguranță l-ai văzut fie pe marginea drumului, fie prin păduri sau poieni și cu siguranță te-a încântat cu miresmele lui. Dincolo de asta, însă, ceea ce probabil nu știai este că măceșul aduce unele dintre cele mai mari beneficii corpului și tenului. Fiind bogat în vitamina A,C și E, uleiul din această plantă se absoarbe foarte repede în piele și este recomandat chiar și persoanelor cu pielea sensibilă. El mai conține acizi graşi esenţiali, antioxidanţi şi acid retinoic, care ajută la restabilirea frumuseții pielii, chiar dacă această este uscată sau îmbătrânită.

Tratează pielea uscată

Dacă ai pielea sau tenul uscat, uleiul de măceșe este perfect pentru hidratare, prin conținutul ridicat de acizi grași pe care îl are. El restabilește PH-ul pielii și se absoarbe repede. Poate fi folosit ca atare, în stare naturală, aplicându-l seara pe față, după demachiere.
Specialiștii recomandă ca acest tip de ulei să fie utilizat doar seara, evitând să îl expui la lumina directă a soarelui.

Este antioxidant

Datorită conținutului ridicat de vitamina C, uleiul de măceşe combate radicalii liberi şi curăță  pielea de substanţele toxice. Tot datorită antioxidanților, îți va apărea pielea de substanțele chimice din produsele de machiaj pe care le folosești. Mai previne și apariţia ridurilor, percum și a acneei.

Tratează cicatricile

Studiile arată că uleiul de măceșe are și un puternic rol cicatrizant. El reface celulele afectate, redând pielii aspectul natural prin vindecarea zonei afectate.

Efect anti-îmbătrânire

Dacă îți dorești să fii veșnic tânără, probabil că ar trebui să începi să utilizezi ulei de măceșe. el conține retinol, substanță recunoscută pentru revitalizarea celulelor, estomparea ridurilor şi refacerea texturii pielii. După o folosire intensivă, vei observa rezultate incredibile la nivelul tenului tău.

 

Uleiul de măceșe este potrivit pentru orice tip de ten. Se aplică prin mișcări circulare, pe pielea ușor umedă.

Alte articole interesante