starshiners.ro
Beauty Tips

Incredibil ce se întâmplă cu fața și corpul tău după ce te dai cu bicarbonat de sodiu

iunie 23, 2016
ingrijire_fata
bottegaverde.ro

Bicarbonatul de sodiu este foarte cunoscut pentru efectele lui de curățare și pentru proprietățile lui…culinare. Cum este foarte ieftin și ușor de folosit, bicarbonatul de sodiu este soluția perfectă pentru a rezolva problemele de fiecare zi fără a utiliza toate acele produse pline de chimicale. Dar știai ce se întâmplă dacă îl folosești de două ori pe săptămână pentru picioare? 

Citește și: Trucuri de frumusețe pe care le vei adora cu siguranță

Folosit pentru picioare, în combinație cu apa, bicarbonatul de sodiu are următoarele beneficii:

Calmează înțepăturile de insecte

Bicarbonaul de sodiu,  potrivit specialiștilor, este cât se poate de eficient în ceea ce privește alinarea durerii provocate de înțepăturile de albină. El are proprietăți alcaline și luptă împotriva acidului formic prezent în înțepături, ajutând la eliminarea substanșelor străine din corp. Pentru rezultate optime, după ce acul insectei a fost îndepărtat, aplică un amestec de bicarbonat de sodiu și apă pe zona afectată.

Bun pentru bătături

Un amestec de bicarbonat de sodiu și apă ajută și la eliminarea bătăturilor, fiind de altfel foarte eficient din acest punct de vedere. De asemenea, același amestec poate opri transpirația și mirosul neplăcut al picioarelor, menținându-le uscate chiar și la cele mai ridicate temperaturi. El funcționează ca un deodorant pudră, doar că fără chemicale.

Tratament pentru picioare

Trei linguri de bicarbonat de sodiu și apă sunt un ameste excelent pentru înmuierea picioarelor. Pentru rezultate optime, masați ușor picioarele în timp ce aplicați amestecul. Pentru a relaxa întregul corp, puteți pune bicarbonat de sodiu în apa din cadă.

Calmează arsurile

Dacă ai arsuri solare, un amestec de bicarbonat de sodiu și de apă pot fi cu adevărat salvatoare pentru pielea ta. Ai nevoie de jumătate de cană de bicarbonat, pe care să o dizolvi în apă călduță. Bicarbonatul de sodiu tratează și arsurile stomacului, înlesnind digestia și eliminând balonările. De asemenea, poate fi folosit în șampon, având un puternic efect de înlăturare a reziduurilor de pe firul de păr. Folosind bicarbonatul de sodiu de câteva ori pe săptămână pentru picioarele tale, le vei ajuta să arate impecabil și vei înlătura toate bătăturile și tot ceea ce împiedică picioarele tale să arate minunat.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline