starshiners.ro
Health

Incredibil câte beneficii are cărbunele negru! Și tu ar trebui să începi să-l folosești

aprilie 26, 2016
bottegaverde.ro

Cărbunele activ este unul dintre cele mai eficiente ingrediente pentru frumusețea tenului, în principal. Beneficiile lui se duc însă dincolo de asta și acționează asupra organismului în cel mai benefic mod cu puțință, odată introdus în rutina de…frumusețe. Este adevărat, este negru și are o consistență ciudată, dar este folosit încă din Antichitate ca și remediu pentru diferite afecțiuni, așa că merită încercat măcar o dată!

Ce face cărbunele activ?

Cărbunele activ este folosit ca și ingredient de purificare încă din secolul al XVII-lea. Datorită suprafeței lui extrem de poroase, ionii sunt atrași către suprafața carbonului din cărbune. Este folosit ca un remediu pentru a îndepărta impuritățile, cum ar fi clorina din apă, de exemplu.

Beneficiile introducerii cărbunelui în rutina de frumusețe

Cărbunele activ este la fel de important în alimentație și frumusețe ca și băutul de apă. Beneficiile sunt enorme, iar la o parte din ele nu te gândeai cu siguranță.

Albește dinții 

Ai dinți mai albi dacă folosești cărbune activ. Acesta de poate ajuta să îți albești dantura și să ai o respirație mult mai proaspătă, dincolo de faptul că ajută la menținerea cavității bucale în stare de sănătate. Acesta este o soluție ieftină pentru albirea dinților, chiar la tine acasă, pe care trebuie să o încerci!

Reduce balonarea

Foarte puțini oamen știu că acest tip de cărbune reduce balonarea și disconfortul creat de aceasta. De fapt, a fost dovedit științific că reduce disconfortul  creat de acumularea gazelor după o masă grea, generatoare de balonare.

Ten curat

Având în vedere calitățile și proprietățile lui de curățare, cărbunele activ poate ajuta la curățarea eficientă a tenului și la menținerea acneei departe de pielea voastră. Amestecat cu aloe vera, este o soluție eficientă de curățare. În plus, cărbunele activ este foarte eficient și în absorbția sebumului în exces.

Elimină mirosurile coprului

Atunci când este folosit extern, cărbunele ajută la eliminarea mirosurilor corpului. În loc să folosiți un deodorant care are ingrediente ciudate și toxice pentru organism, alegeți cărbune activ.

Previne mahmureala

Cărbunele activ nu lasă alcoolul să fie absorbit de sânge. În loc, elimină elementele care conduc la intoxicare. Și cum alcoolul este deseori folosit cu ingrediente nocive și îndulcitori, a lua cărbune activ este cât se poate de benefic, ținând mahmureala departe.

Curăță sistemul digestiv

Cărbunele activ îmbunătățește digestia și funcționarea sistemului digestiv, eliminând toxinele responsabile pentru reacțiile alergice. Luat intern, ajută la curățarea tractului digestiv, preveninf apariția diferitelor afecțiuni și ale bolilor.

Remediu anti-îmbătrânire

Da, cărbunele activ este un remediu eficient anti-îmbătrânire. Previne degradarea celulară a rinichilor și a ficatului. Ajută la menținerea sănătoasă a glandelor. Și ajută la eliminarea toxinelor care pot cauza îmbătrânirea prematură. Cine ar fi zis asta?

Reduce colesterolul

Multe studii au arătat că acest tip de cprbune ajută la îmbunătățirea valorilor colesterolului, în timp ce reduce colesterolul rpu. În unele cazuri, s-a dovedit la fel de eficient ca și tratamentele medicale cu pastile, iar efectul s-a văzut în 4 săptămâni. Țineți minte, totuși, că ar trebui luat la 3 ore după orice tratament cu pastile sau suplimente.

 

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline