starshiners.ro
Diet and Fitness

Încearcă două exerciții de yoga și vei avea un abdomen plat cât ai spune ”asana”!

aprilie 22, 2016
bottegaverde.ro

Yoga este o metodă mult mai eificentă și distractivă de a te tonifia, care înlocuiește cu succes exercițiile pentru abdomen. Trebuie doar să ai foarte multă grijă la respirație și la modul în care realizezi asanele, adică posturile de yoga. Dacă nu le realizezi corect, nu te vei alege decât cu febră musculară. Însă în loc de clasicele exerciții pentru adbomen, poți alege această variantă, de care am mai vorbit pe elli.ro. De data aceasta, venim cu alte propuneri pentru voi, care o să vă placă sigur.

Asana #1: Uthkatasana

Cunoscută drept poziția scaunului, această asana este un exercițiu eficient pentru abdomen. Te ajută să îți tonifiezi mușchii, șoldurile și pieptul. Necesită foarte multă concentrare, pe care o și dezvoltă, odată practicată.

 

 

Utkatasana

Cum o faci?

  • Stai drept pe salteaua de yoga, cu mâinile în poziția Namaste, în fața ta.
  • Îndoaie genunchii, astfel încât șoldurile să fie paralele cu podeaua, ca și cum ai sta într-un scaun.
  • Ridică mâinile deasupra capului, fie împreunate, fie paralele.
  • Împinge bazinul înainte și respiră. Stai în aceanstă poziție cât poți. Respiră normal.
  • Îndreapăt genunchii și adu-ți mâinile în fața pieptului

Sfat: Nu practica această asana dacă ai probleme la genunchi sau cu spatele. Ar trebui să fie evitată și dacă ai dureri de caă sau suferi de insomnie. Este recomandat a fi practicată în perioada ciclului menstrual, dar nu pune foarte mare presiune pe partea de jos a spatelui.

Asana #2: Vinyasa flow

Este o combinație de posturi, care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, tonifierea brațelor și a abdomenului. Este alcătuită din trei posturi, și anume parvatasana, bhujangasana sau poziția cobrei și kumbhakasana . Trebuie să fie practicată cu mare atenție la respirație.

Vinyasa flow

Pași

  • Începeți cu parvatasana. Respirați normal și mențineți această poziție timp de câteva secunde.
  • Coborâți corpul, folosind brațele pentru a realiza acest lucru. Expirați. Odată ajunși pe podea, ridicați pieptul pentru a ajunge în  bhujangasana.Mențineți această poziție timp de 5 respirații.
  • Expirați și ajungeți în poziția de flotare. Mențineți această poziție timp de 5 respirații.
  • Reveniți la poziția inițială

Sfat: Această asana trebuie făcută încet, fără grabă, concentrându-vă pe mușchii pe care îi folosiți. Poate fi destul de epuizant pentru întregul corp.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline