starshiners.ro
Health

Ce se întâmplă dacă pui eucalipt în cabina de duș

august 4, 2016
bottegaverde.ro

Cu toții facem duș zilnic. Nu are importanță dacă îl facem în timpul nopții, pentru a ne relaxa înainte de a merge la culcare sau dimineața pentru a ne trezi înainte de muncă. Un duș poate fi momentul perfect pentru a ne relaxa, așa că venim cu o idee splendidă de a face acest lucru. Da, veți fi uimiți când vă spunem că un simplu truc pentru relaxare este să atârnați un mănunchi de eucalipt de capul de duș. Vă întrebați probabil cum funcționează asta? Ei bine, este foarte simplu! Citește articolul de mai jos și află  mai multe despre acest truc uimitor și eficient!
 

Ce este Eucaliptul?

Eucaliptul este un copac originar din Australia, care a fost utilizat în medicina aborigenă timp de milenii. Eucaliptul are un miros puternic, care alungă ceață mentală și desfundă căile respiratorii. Frunzele de eucalipt sunt destul de rezistente, deci sunt perfecte pentru a fi utilizate în duș, atâta vreme cât nu este foarte umed.

Săruri și esențe care îți detoxifiază organismul și te scapă de stres

Eucaliptul și aburul

Iată ce trebuie să știți – uleiul esențial de eucalipt sau eucaliptul păstrat în duș activează la abur proprietățile benefice ale plantei. Este deosebit de util atunci când este utilizat pentru a trata simptomele respiratorii de răceală și gripă. Și vei fi uimită de faptul că această plantă super-sănătoasă poate oferi și alte beneficii!

Printre alte beneficii se numără:

  • Proprietățile antibacteriene și analgezice
  • Stimulează sistemul imunitar
  • Expectorant
  • Funcționează bine împotriva păduchilor de cap
  • Parfum revigorant și relaxant
  • Alină dureri articulare

Cum se folosește eucaliptul

Iată ce trebuie să faci – trebuie doar să-l atârni în duș! În primul rând, ar trebui să cumperi eucalipt. Eucalyptul uscat poate fi găsit în magazine de specialitate sau în magazinele de flori. După aceea, ar trebui să legi un mănunchi de eucalipt cu o funie mai subțire sau o cravată, pentru a-l atârna de duș. Agață-l cât de aproape de perete poți. Frunzele pot tolera apa, dar vor mucegăi repede dacă intră în contact cu aceasta în mod constant. Mai puteți adăuga câteva picături de ulei de eucalipt pentru casa dvs.  ca și deodorant,  în pasta de dinți sau săpun.

 

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline