starshiners.ro
Health

Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă încetezi să mai mănânci pâine

septembrie 4, 2016
bottegaverde.ro

Majoritatea oamenilor consumă pâine și nu pot concepe viața fără paste făinoase. Părerile despre acest tip de mâncare sunt împărțite, astfel de face că unele persoane susțin că pâinea este sănătoasă, altele că acest consum de mâncare afectează organismul. Mai știm că pâinea îngrașă, deoarece conține foarte multe calorii, așa cum, de altfel, conțin majoritatea pastelor. Noi spunem că orice aliment consumat cu moderație nu poate face rău. Dar hai mai bine să vedem ce transformări au loc în corpul tău dacă nu mai consumi pâine.

Citește și: Savurează prospețimea! Cum să prepari un deodorant natural de casă?

Elimini apa din corp

După ce renunți la pâine, vei observa o pierdere în greutate. Vei slăbi vizibil, însă ceea ce puține persoane știu este că nu reușesc să dea jos grăsimea, ci apa din corp. După ce organismul se obișnuiește fără pâine, în special carbohidrați, corpul nu mai reține la fel de multă apă, ceea ce nu înseamnă că acest lucru afectează organismul. Ba din contră!

Te vei simți epuizat

Înainte de toate, trebuie să știți că aceste făinoase pe care multe persoane le consideră nocive sunt o sursă importantă de energie pentru creier. Oamenii de știință susțin că lipsa carbohidraților slăbește funcționalitatea creierului, deoarece depozitele de glicogen scad, iar atenția nu mai este la fel de sporită. Efectele secundare sunt următoarele: respirație urât mirositoare, gura uscată, oboseală, slăbiciune, amețeală, insomnie, greață. Practic, simti de parcă ai fi bolnav, că tocmai ce ai contactat o gripă.

Probleme cu digestia

Un studiu recent a demonstrat că porția de fibre pe care trebuie să o asiguri organismului este în funcție de câte cereale consumi. Acest stufiu a arătat că 92% din populația adultă a SUA nu consumă suficiente fibre. Aceste fibre nu doar că ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, însă și reduce riscul de obezitate, iar scaunele vor fi normale, acesta fiind un plus pentru colon.

Anxietatea

Carbohidrații ajută la stimularea creierului și activează serotonina. Așa că atunci când consumăm paste făinose sănătoase și creierul nostru ne dă semnale că se simte bine, iar întregul nostru organism are parte de o schimbare benefică. Evident, ca orice lucru cu care se exagerează, pâinea poate face rău în condițiile în care se consumă fără măsură.

Dacă informațiile oferite de elli.ro vă sunt folositoare, dați share articolului să-l citească și prietenii voștri de pe Facebook. Pe noi ne găseți pe rețeaua de socializare cu numele de elli.ro.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline