starshiners.ro
Lifestyle

Iată ce se întâmplă cu corpul tău atunci când îți trosnești gâtul!

septembrie 15, 2016
bottegaverde.ro

Înainte de toate, trebuie să știi că trosnitul gâtului nu provoacă artrită și nici alte probleme foarte grave. Cu siguranță ai întâlnit foarte mulți oameni care își pocnesc gâtul, iar acest obicei îl au aproape zilnic și se pare că le și placă momentul. Este greu ca aceste persoane să scape de acest reflex pentru că astfel nu și-ar mai relaxa corpul.

Dar ce se întâmplă, totuși, dacă faci asta pentru o perioadă mai lungă și nu te poț opri din pocnitul gâtului, iar acest obicei se întâmplă să fie zilnic sau săptămânal? Trosnitul gâtului este un semn că gazele bogate în azot ies din lichidul sinovial. astfel, în momentul în care îți pocnești gâtul, coloana vertebrală sau oasele, oxigenul, nitrogenul și dioxidul de carbon sunt eliberate și astfel se produce momentul de relaxare. Foarte multe persoane consideră că trosnirea gâtului sau a oaselor provoacă dureri sau diferite probleme de sănătate la o vârstă înaintată. Cu siguranță ați auzit că dacă vă pocniți oasele la bătrânețe veți tremura, însă aceste lucruri sunt total neadevărate.

Oasele fiecărei persoane pot fi mai fragile sau mai puternice, iar efectul poate fi diferit de la om la om. Dacă aveți probleme cu oasele este posibil ca pocnirea gâtului sau a oaselor poate slăbi ligamentele și astfel să aveți anumite probleme, însă doar în acest context. Sunt studii care arată însă că după 60 de ani nu este indicat să facem acest exercițiu deoarece ar putea provoca accident vascular, însă asta în cazul persoanelor cu probleme și foarte sensibile.

Înainte de toate, un cotrol anual vă scapă de toate problemele, iar medicul vă poate spune cu exactitate dacă aveți probleme cu oasele sau nu, iar obiceiul vă dăunează în vreun fel. Cert este că această metodă relaxează pe de-o parte datorită eliberării gazelor din lichidul sinovial.

Voi ce experiență aveți în acest sens? Aveți acest obicei?

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline