starshiners.ro
Beauty Tips

Ia-ți adio de la coșuri! Sfaturi pentru un ten perfect!

aprilie 12, 2016
bottegaverde.ro

Nu toate avem tenul perfect. Cele mai multe dintre noi sau o parte dintre noi se luptă cu un ten acneic, cu imperfecțiuni, pe care încercăm să le ascundem cum putem, prin orice metode. de fapt, ar trebui să începem să tratăm tenul atunci când coșurile, roșeața și erupțiile pun stăpânire pe pielea noastră. Măsura de siguranță, la care poți apela, alături de sfatul unui specialist, ar fi soluțiile naturiste, care pot ameliora imperfecțiunile tenului și îl pot aduce cât mai aproape de perfecțiune.

Trei soluții naturiste îți pot reda strălucirea tenului și fericirea că tenul tău e fără probleme. Acestea sunt: gelul spumos cu ierburi, apa florală cu muguri de pin și tonicul cu flori de liliac. Își vom spun cum se prepară, pentru a nu te mai obosi să le cauți prin magazine sau producătorii de astfel de cosmetice naturale. Cel mai probabil, nu le vei găsi.

Gel spumos de ierburi

Ai nevoie de 50 g săpunariță proaspătă sau 25 g plantă uscată, 50 g ierburi aromate proaspete tocate mărunt(mentă, salvie sau rozmarin), 1 l de apă plată sau de apă de ploaie. Se spală rădăcina de săpunariță și se cojește, după care se taie în bucăți și se pune într-o cratiță, împreună cu ierburile aromate și apă. Lichidul va fierbe 10 minute, după care se ia vasul de pe foc și se lasă să se răcească. Se stercoară preparatul și se toarnă într-un recipient, de preferință de spray. Lăsați să curgă o cantitate de lichid în palmă, se freacă obrazul cu spuma astfel creată. Preparatul se poate păstra o lună la frigider.

Apă florală muguri de pin

Pentru a accentua efectul acestui gel spumos, încercați o apă florală cu muguri de pin, care se prepară foarte ușor. Aveți nevoie doar de o cană de apă și de o mână de muguri de pin. Se opăresc mugurii de pin cu apa clocotită, se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară. Se șterge fața în mod repetat, se aplică pe o dischetă demachiantă, se lasă să se usuce, fără clătire ulterioară. Aceeastă apă florală anihilează roșeața tenurilor iritate.

Tonic de liliac

Pe lângă faptul că miroase spectaculos atunci când este înflorit, liliacul face și minuni pentru ten, în produsele cosmetice naturale. Iar acum, că aproape este sezonul liliacului, puteți să vă preparați un astfel de tonic acasă, fără prea mare efort. Se culeg florile de liliac și se umplu cu ele un borcan de 1 l. Deasupra se toarnă tuică sau orice tip de alcool puternic, poate chiar fără miros, și se ănchide vasul etanș. Se lasă la întuneric timp de două săptămâni, se agită periodic. După acest interval, se strecoară și se diluează cu apă de izvor sau gheață topită, în raport 1:10. Se aplică pe zonele cu probleme. Tonicul se păsrează în frigider.

 

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline