starshiners.ro
Lifestyle

Gesturile care spun dacă te minte sau nu! Cum poți afla adevărul doar dacă îl privești în ochi?

aprilie 4, 2016
minte elli.ro
bottegaverde.ro

Vrei să afli dacă te minte sau nu?  Sau dacă te place?  Există o întreagă știință a gesturilor și a micro-expresiilor faciale care a fost dezvoltată de Paul Ekmann, unul dintre cei mai cunoscuți sociologi contemporani, dar și sursa de inspirație pentru personajul lui Tim Roth din filmul „Lie to me”. Ekmann si-a dedicat toată viața acestei științe, realizând foarte multe studii în care a analizat expresiile și micro-expresiilor faciale ale oamenilor. Știința gesturilor este cât se poate de complexă,  dar cu toate acestea există un „dicționar” de bază atunci când vine vorba de decodarea lor. De cele mai multe ori, poziția mâinilor,  a picioarelor și mimica feței îți pot da indicii clare despre omul din fața ta.

Sunt câteva semne de bază care trădează ceea ce cred ceilalți despre tine sau modului care te percep. De exemplu, faptul că țin brațele încrucișate înseamnă că resping comunicarea sau persoana din fața lor, fie pentru că  nu o plac prea mult, fie pentru că ei nu sunt persoane prea comunicative. Vârfurile picioarelor sunt și ele importante, ca și poziție.  Dacă acestea sunt îndreptate către o persoană, înseamnă că există chimie între cei doi. Adică, este interesat de tine.

Gura ta … 🙂
  • Legat de zâmbet,  ceea ce trebuie să știi este că zambetul fals crează riduri doar la colțul gurii, cel adevărat formează riduri și la coltul ochiului.
  • Pupilele mărite arată emoție puternică și interes. Dacă persoana de lângă tine inchide ochii prea mult in timpul unei conversații, înseamnă că te sterge din memoria vizuală, ceea ce nu este bine, evident.
  • Poziția buzelor și a gurii este și ea importantă. Gura întredeschisa arată înțeles,  imitând zona genitala  a femeii. Iar atunci când contactul vizual se întrerupe, poate însemna și concentrare pentru a ne aduce aminte de ceva.
cum-iti-dai-seama-ca-te-minte

cum-iti-dai-seama-ca-te-minte

La nivel de privire, există  mai multe tipuri
  • Privirea oficială = în triunghiul dintre ochi și frunte.
  • Privirea de anturaj = între ochi și buze.
  • Privirea intimă = între ochi și sani, până la nivelui coapselor.
  • Privirea de evaluare (în lateral) = critica sau de interes în functie de ce exprimă mimica.

Dacă ochii sunt în stânga sus, persoana își aduce aminte de ceva. Dacă sunt în stânga jos, persoana are un dialog intern. Dreapta sus indică faptul că persoana își imaginează ceva, ceea ce înseamnă că și poate minți.  În filmul „Lie to me”, personajul lui Roth, pentru a-și da seama dacă unul din clienții săi minte, îl pune să descrie evenimentele dintr-o seară, să  le povestească cronologic. Iar după,  îl pune să  le zică de la coadă la cap. Dacă cronologia este reală,  persoana nu va avea nicio problemă în a face acest lucru. Dacă nu, sigur se va încurca.

Tot la capitolul ”minciunică”, acoperirea gurii în timp ce vorbești e un semn de minciună,  este ca și cum nu ai vrea ca acele cuvinte să fie auzite, iar tu pui o barieră fizică în eliberarea lor. Buzele strânse după ce termini de vorbit indică o nesiguranța sau o minciună mai mică,  fiind asociate unui regret.

astratex.ro

Alte articole interesante

Inline
Inline