orange.ro
Health

Gabriela Cristea, probleme cu glanda tiroidă! Vedeta a recunoscut problemele ei de sănătate într-un show televizat!

aprilie 27, 2016
zenda.ro

Gabriela Cristea, prezentatoarea emisiunii ”Te vreau lângă mine” de la Kanal D a suferit de-a lungul timpului din cauza îngrășărilor și slăbirilor consecutive. Pentru o bună perioadă de timp, atât telespectatorii, cât și vedeta, au crezut că nu este vorba decât de o dietă care nu se potrivește organismului, drept pentru care nu dă rezultate. Însă problemele de…dietă s-au dovedit a fi probleme cu glanda tiroidă!

Gabriela Cristea și-a luat inima în dinți și a venit să povestească în cadrul emisiunii lui Teo Trandafir, colega ei de televiziune,  ce este această boală și cum se manifestă. Vedeta tv a spus că ea a fost unul dintre cazurile fericite, în care boala a fost depistată din timp și nu necesită medicație. Marea problemă în depistarea acestei boli este că simptomele sunt generice și pot fi confundate foarte ușor cu simptomele altor afecțiuni. Oboseala și irascibilitatea sunt două dintre ele, pe care oricine, la o primă vedere, le poate pune pe seama stresului. Gabriela Cristea a realizat că are probleme cu tiroida în urma unor controale de rutină, care au inclus și glanda endocrină. Ea a repetat controalele după 3 luni și astfel a descoperit, împreună cu medicul, că parametrii nu aveau deloc  valori normale.

Gabi Cristea, alături de soțul ei, Tavi

Gabi Cristea, alături de soțul ei, Tavi

De atunci, vedeta are foarte mare grijă de alimentația ei și de modul în care își trăiește viața, reducând pe cât de mult posibil tot ceea ce poate duce la declanșarea problemelor cu tiroida. Specialiștii spun dacă  simți oboseală cronică în fiecare zi, de dimineată până seară și dacă această stare tot nu dispare după o repriză bună de somn, ar trebui să fiți în alarmă. Este posibil să suferiți de o dereglare a glandei. Schimbările de apetit sunt și ele un simptom al dereglării glandei endocrine, iar asta ar trebui să vă determine să vă duceți la un consult medical și pentru a face un set de analize. Cu cât este depistată mai repede problema, cu atât mai bine.

Rolul glandei tiroide este de a secreta hormonii tiroidieni, care sunt împinsă în sânge, iar apoi purtați în fiecare țesut al corpului. Acești hormoni permit corpului să folosească energia, să vă fie cald și să mențină creierul și alte organe în stare perfectă de sănătate.  Când glanda tiroidă nu funcționează corespunzător, poate fabrica fie prea mult, fie prea puțin hormon, care poate duce la îngrășat său slăbit subit, oboseală și neliniște. Mai multe detalii despre simptomele care arată probleme cu glanda tiroidă, aflați aici.

starshiners.ro%20

Alte articole interesante

Inline
Inline